Tårnbys faglitterære læsefællesskab: Data

01.11.21
Læs med og bliv klogere - hver måned. …og læser du med her, er der allerede nogle, der ved at du gør det: Læser med. Det handler det om i november måned i vores faglitterære læsefællesskab: Om vores data, om de digitale fodspor vi sætter over det hele og om dem der holder øje med os

Vi fortsætter på en måde oktobers emne, demokrati, når vi i denne måneds faglitterære læsefællesskab skal læse om data for denne måneds forfatter, medieforsker Anja Bechmann fra Aarhus Universitet, kobler nemlig vores, manges, noget lemfældige omfang med vores data til et blandt andet øget pres på den demokratiske samtale, den demokratiske frihed og vores evne til at tænke og handle på egen hånd.

”Du er dine data,” skriver medieforskeren videre, og måske ikke mindst er vi de data, som andre har fået, stjålet eller på anden vis opsnappet om os. Vores alle sammens hverdage er i forskelligt omfang digitaliserede, og det er nok umuligt længere at forestille sig, hvordan vi skulle kunne komme omkring i verden uden at efterlade os disse datafodspor. Så skulle vi i hvert fald begynde med at lægge betalingskort, mobiltelefoner, gps’er og internetbrug af enhver art fra os. Det har vi nu ikke tænkt os: i stedet kaster vi os ud i at blive klogere sammen – på data, på vores brug af dem og på hvordan vi kan bevæge os rundt i vores digitale verden på en lidt mere oplyst måde, end vi gør i dag.

Vil du tale med?
I denne måned udvider vi læsefællesskabet og inviterer alle til SAMTALESALON om data. Samtalesalonen finder sted mandag d. 22. november kl. 16.30 til 18 på Hovedbiblioteket på Kamillevej. Vi skal tale med hinanden om data og om alle de temaer, der støder op til data: lige fra alt det vi får gavn af til alt det andre får gavn af… Det lyder svært og ”fluffy” men sammen får vi sat ord på og bliver klogere: Samtalesalonen er åben for alle, også selvom man ikke har læst bogen eller i øvrigt synes, at man ved noget om ”de der data.” Tilmeld dig samtalesalonen på taarnbybib.dk – så tales vi ved!

God læselyst fra os, der som ægte bibliotekarer er VILDE med data

I vores faglitterære læsefællesskab tager vi hver måned fat på et nyt emne. Tænkepause-bogen fra Aarhus Universitetsforlag danner udgangspunkt for vores læsning, og hvis du har lyst til at læse mere eller til at læse om andre aspekter af emnet, plukker du efter behov og lyst fra titellisten nedenfor.

Det kræver ingen tilmelding at læse med, og du deltager efter behov, lyst og tid fra måned til måned. Du kan følge med i månedens emne og bøger via bibliotekets nyhedsbrev, her på hjemmesiden eller på biblioteket, hvor vi hver måned præsenterer emne og titel.

 


 

Materialer