Nye film du ikke må misse

15.05.20
Tårnby Biblioteks filmindkøber guider dig til de største filmoplevelser blandt de dvd-film, der er indkøbt i den to måneder lange lukkeperiode og som nu kan reserveres og lånes. God fornøjelse.

Alle nyindkøbte film finder du under Nyt på hylderne. Nedenfor finder du de særligt udvalgte. 

3 kvinder
På trods af censur og restriktioner blomstrer iransk film. Gå ikke glip af denne road movie, der bringer os helt ud i en afsidesliggende iransk landsby præget af patriakalske strukturer og sejlivede traditioner. Fatale vilkår for en ung pige, der drømmer om at blive skuespiller. Se den officielle filmtrailer på Youtube.

Onkel
Vidunderligt, underspillet drama fra Sønderjylland om det moralske dilemma mellem lyst og pligt. Alle medvirkende skuespillere er amatører og leverer fremragende, autentiske præstationer. Langsom, men på intet tidspunkt kedsommelig. En lille dansk filmperle. Se den officielle filmtrailer på Youtube.  

Sorry we missed you
Den 83-årige mesterinstruktør Ken Loach har begået endnu et rørende og vedkommende drama i den socialrelistiske tradition. Vi er i Newcastle i England, hvor vi følger forældreparret Ricky og Abbys kamp for at få arbejds- og familielivet til at hænge sammen i en virkelighed præget af gæld og gig økonomi. Se den officielle filmtrailer på Youtube.

Ud og stjæle heste
Et smukt, rørende og nervepirrende drama baseret på Per Pettersons prisbelønnede roman. 67-årige Trond genoplever sine minder om en skelsættende sommerferie med sin far i de norske skove for mere end 50 år siden. Se den officielle filmtrailer på Youtube.

Big little lies
Nu kan du se anden (og formentlig sidste) sæson af den prisbelønnede HBO-serie om fem velhavende, californiske husmødres genvordigheder. Kaos lurer under den pæne, glamourøse overflade. I gennemført domestic noir-stil følger vi kvindernes op- og nedture og det spind af løgne og sladder, der holder det hele sammen. Fik du ikke set første sæson? Bare rolig, den kan du selvfølgelig også låne. Se trailer for sæson 1 og sæson 2 på Youtube.  

Det er også værd at nævne et par genudgivelser. For det første Francis Ford Coppolas mesterlige antikrigs-odyssé 'Dommedag nu', som aldrig har været bedre end i denne 'Final cut' version på blu-ray. For det andet den banebrydende japanske animationsfilm 'Akira' fra 1988, der udspiller sig i et dystopisk Neo-Tokyo i 2019. Såvel 'Akira' som 'Dommedag nu' kan også ses på Filmstriben

Du kan reservere filmene ved at klikke på titlerne i karusellen nedenfor.