Tankevækkende dokumentarfilm på Filmstriben

12.02.21
Filmstriben har et stort udvalg af gode dokumentarfilm for enhver smag og interesse. Vi har her håndplukket nogle nye dokumentarer, som kan udvide dine horisonter og gøre dig klogere på verden - i en tid hvor vi må opleve den hjemmefra.

'Til Sama' (2019). Denne rørende og intime dokumentar blev nomineret til en Oscar for bedste dokumentarfilm i 2019. Waad al-Kateab filmer de sidste dage af kampen om Aleppo i Syrien til sin 1-årige datter Sama, som et kærlighedsbrev der kan efterlades til datteren, hvis Waad og hendes mand ikke overlever krigen. Se filmen på Filmstriben.

'Rejsen til Utopia' (2020). En norsk familie bosat på en idyllisk slægtsgård placeret i fjeldende, må pendle til arbejde i fly - det gør ondt på deres klimasamvittighed. Derfor flytter de til Karise Permatopia, et selvforsynende økologisk landsbykooperativ i Danmark. Men her opstår sammenstød mellem idealisme og virkelighed. Se filmen på Filmstriben eller lån den på dvd.

'Honningland' (2019). I denne tankevækkende og smukke dokumentar, befinder vi os i en landlig egn i Makedonien hvor kvinden Hatidze bor med sin blinde mor, i harmoni med naturen og de bier, som forsyner familien med honning. Men de får en nabo, som forandrer både Hatidzes og biernes liv for evigt. Se filmen på Filmstriben.

'The fight' (2020). I denne amerikanske dokumentar følger vi fire retssager, hvor advokaterne hos ACLU (American Civil Liberties Union) slog tilbage mod den tidligere præsident Trumps angreb på borgerrettighederne, ved at forsøge at adskille forældre og børn ved den mexicanske grænse, blokere adgang til fri abort og udvise transkønnede soldater fra militæret. Se filmen på Filmstriben.

'Håbets ø' (2019). Denne dokumentar følger tre personer i den grønlandske by Maniitsoq, hvor et amerikansk aluminiumselskab var ved at planlægge at åbne en fabrik. Først skabte nyheden glæde og optimisme, men skuffelsen breder sig efterhånden som det kommer frem, at planerne muligvis ikke bliver til noget. Se filmen på Filmstriben.

Materialer