Cæcilie Otzen vinder årets novellekonkurrence

27.05.19
Førstepræmien i årets novellekonkurrence går til "Det som jeg elsker ved dig", en lavmælt, troværdig fortælling om savn. Novellen er skrevet af 31-årige Cæcilie Otzen fra Pilegård Allé.

Tidligere borgmester og nu formand for Kultur- og Fritidsudvalget Henrik Zimino kunne torsdag d. 23. maj overrække præmier til tre glade deltagere i årets novellekonkurrence. Stine Jensen og Marie Veistrup fik begge andenpræmie for novellerne "Hundebegravelsen" og "Vink", og Cæcile Otzen løb med førstepræmien for novellen "Det som jeg elsker ved dig". Læs novellerne og juryens motivering for præmiering af dem her:

"Det som jeg elsker ved dig" af Cæcilie Otzen

"Hundebegravelsen" af Stine Jensen 

"Vink" af Marie Veistrup 

Det er syvende gang Tårnby Bibliotek afholder novellekonkurrence i samarbejde med Avisen 2770, og skrivelysten er heldigvis stadig stor på Amager. I år modtog vi 31 noveller fra bidragydere i alderen 12 år til 80. Emnet for konkurrencen var frit, og fantasien fejlede bestemt heller ikke noget. Novellerne handlede om alt lige fra hashrygning over ensomhed, flugt, død, fordomme, hundebegravelser og til bacon! 

At dele sit inderste væsen
Når man udfolder sig kreativt, uanset om man synger, spiller, danser, maler eller skriver, er det et forsøg på at komme tættere på sit eget inderste væsen. På samme måde som vi kan genkende os selv i noget vi læser, kan vi også udtrykke os selv gennem det vi skriver, og begge dele føles rigtig godt. Som en overensstemmelse mellem os selv og verden. Når vi oplever den overensstemmelse, at genkende vores eget liv i en fortælling vi læser og udtrykke vores inderste væsen i en fortælling vi skriver, så bliver vi gladere mennesker. Men det er sårbart at dele sit inderste væsen, og det kræver mod – og som al anden kreativ udfoldelse at man øver sig. Tårnby Bibliotek har de sidste par år haft fokus på at skabe nogle trygge rammer for dem, der gerne vil udtrykke sig gennem skrivning. En mulighed for at øve sig og få feedback på sin tekst i et respektfuldt, anerkendende og konstruktivt miljø. Vi har her i foråret haft fire skriveworkshops med forfatter Anna Arendse Thorsen som tovholder og satser på at kunne fortsætte forløbet med flere pladser i efteråret. 

Troværdig fortæller
I modsætning til en sportspræstation, hvor kriteriet er først og størst, er det altid svært at præmiere et kreativt stykke arbejde. Hvad skal man præmiere for? Idé, sprog, stil, opbygning, personskildring… Alle disse ting spiller naturligvis ind i vurderingen, men hvis vi skal fremhæve en ting, som måske spiller den største rolle, når juryen skal vurdere de indsendte noveller, er det en troværdig fortællerstemme. Forstået som det, at vi som læsere tror på den og det, der skildres i novellen. Når det lykkes, bliver afstanden mellem tekst og læser mindre, og muligheden for at blive opslugt af fortællingen opstår.

Tårnby Bibliotek vil gerne takke alle, der har haft mod og lyst til at indsende jeres novelle og dermed dele lidt af deres inderste væsen med os.

Juryen bestod igen i år af Tårnbys egen lokale forfatter Sarah Engell, redaktør af Avisen 2770 Ulf Bjørton og bibliotekar Laura Michelsen.