Ternet Ninja 2

Af Per
07.01.20
Det er mega skørt, underholdende og grotesk sjovt. Denne bog er lige på og hårdt.

anbefalet af Tine Gitz Lundsgaard

Hæsblæsende tempo og masser af gakket humor i sædvanlig Anders Matthesen stil.

Så fik jeg endelig lov at læse den længe ventede forsættelse. Det er ingen hemmelighed, at jeg har glædet mig til at se hvad den seje, modige, tossede, ternede Ninja nu finder på.

Da Aske kører på et pindsvin en aften i det vildeste tordenvejr, er det ikke noget almindeligt dyr, som lynet er slået ned i. Det er selveste Ternet Ninja, som har bosat sig i en stikkende langsom krop, men dog kun midlertidigt. Askes mor syr et, noget fesent men trods alt bedre ”skjold” til ham, så han genopstår og overlever som Ternet Ninja - nu med hjerter på. Den nye dukke er dog i topform, og hævnens time er kommet. For at kunne få straffet den onde Philip Eberfrø, som havde børn til at arbejde under slaveforhold på fabrikken, må Aske og ternet Ninja tage kreative midler i brug. Heldigvis har Askes papfar Jørn tjent en masse penge på en app, som tjekker ens afførings konsistens, og derfor får de råd til en fed ferie og kommer afsted til Thailand i hælene på børnemorderen.

De er så heldige, at de også støder på Onkel Stewart, der sidder og bager på hende den lækre med overskægget i baren. Han er ikke sådan at ryste af, og følger med på deres videre eventyr. Aske bliver nødt til at inddrage sin altædende, stenede papbror Sune, men han kan faktisk andet end at spille computer og æde chips. Sune har bygget en drone med hemmeligt kamera, som kan bruges til at bevise Philips planer om at udrydde de børn, som kan bevise, at han er en morder. Han vil dræbe dem en efter en, men han har et stærkt team lige i hælene.

Askes kærlighed bliver snuppet af en rockerlignende taber. Først slår det hans hjerte i stykker, men nogle gange er der en mening med de ting der sker, selv om man ikke kan se det. Og han taber sit hjerte på ny til en super sej pige, som de redder livet på.

Det er mega skørt, underholdende og grotesk sjovt. Denne bog er lige på og hårdt. Hæsblæsende tempo og masser af gakket humor i sædvanlig Anders Matthesen stil. Vidunderligt tosset bog til store børn og deres voksne. Jeg glæder mig allerede til at se den som tegnefilm.

Anders Matthesen: Ternet Ninja 2, Høst 2019, 269 sider