Birgit Strunge til højre fotograferet efter befrielsen 1945. Foto: Tårnby Stads- og Lokalarkiv, B5437
Birgit Strunge til højre fotograferet efter befrielsen 1945. Foto: Tårnby Stads- og Lokalarkiv, B5437

Dagbog fra 1938

11.01.21
Vil du være med til at renskrive Birgit Strunges dagbog fra 1938 til 1947? Du kan stadigvæk være med til at gøre en historie fra besættelsen tilgængelig.

Fra en dagbog

En af arkivets mange perler er en række dagbøger fra tiden 1938-1947, ført af Birgit Strunge. Hun var datter af Tårnbys præst og hendes detaljerede dagbog dækker hele besættelsestiden. En vidunderlig kilde til en ung kvindes dagligliv under krigen, og også historien om hvordan besættelsen påvirkede Tårnby.

Biografi

Birgit Margrethe Strunge blev født i 1924 og flyttede to år efter med sine forældre til Tårnby i præstegården, hvor faderen, Mogens Strunge, var præst de næste årtier. Hendes mor var tandlæge. Birgit boede på Amager det meste af sit liv.

Bliv frivillig - hjemmefra

Når mange under denne coronakrise sidder derhjemme og ikke kan komme på biblioteket og arkivet, vil vi gerne give mulighed for at kunne deltage i lokalhistoriske aktiviteter alligevel. En måde er at hjælpe med at digitalisere Birgit Strunges dagbog fra 1938.

Arkivet har brug for frivillige, der kan hjælpe med at læse dagbogens skønskrift og skrive den ren på computer. På den måde kan vi lægge dagbogen på nettet til glæde for alle. Arkivet offentliggør selvfølgelig først følsomme oplysninger efter 75 år.  Indtil videre er det derfor kun dagbogens indhold indtil 1945, der kan blive lagt frem, og vi starter i første omgang med året 1938.

Hvis du har lyst til hjælpe, så send en mail til arkiv.hb@taarnby.dk
Så sender vi dig nogle sider af dagbogen, som vi vil bede dig læse og skrive på computer, og derefter sender du det renskrevne tilbage til os.

Du kan her se, hvor langt vi er nået med hendes dagbog.