Amager Landevej her
Amager Landevej. Foto: Tårnby Stads- og Lokalarkiv, B7944

Glemmer Du - Amager Breve

10.01.19
Historiske breve og postkort har givet historierne til dette Glemmer Du. Læs mere og få indblik i livet i 1800-tallet.

AMAGER BREVE
Postkort og breve fra en samler
Der er skatte at finde mange steder. I Glemmer Du kigger vi nærmere på en flot samling af postkort og breve. De fortæller alle en historie fra Tårnby – enten i form af et motiv eller en skreven fortælling. 
Arkivet har fået lov til at scanne enkelte breve med tilknytning til Amager for at fortælle om personerne og stederne. Når man graver lidt i fortiden, dukker der ind i mellem små skjulte historier frem om folk, der for mere end 100 år siden skrev et brev til en de kendte. Også postkortene kan have små fortællinger nedfældet, som kan afsløres ved at kigge i andre kilder.
Du kan læse de gamle breve i Amager Breve - Postkort og breve fra en samler
Historierne fortæller alle om det gamle Tårnby.

Har du nogle flotte postkort, som kan vise Tårnbys historie?
Hvis du har postkort af steder i kommunen eller har breve fra eller til Tårnby, kan de måske fortælle en lille historie. Det kan også være du har din families brevsamling, som skildre livet i din Amagerslægt. Arkivet er meget interesseret i din fortælling.
Du kan også fortælle, hvad du ved om de billeder, der er i dette Glemmer Du. Måske også om hvem der senere hen boede der. Skriv til arkivet på arkiv.hb@taarnby.dk og fortæl din egen historie.