Barakkerne på Ugandavej omkring 1960. Tårnby Stads- og Lokalarkiv, B7208
Barakkerne på Ugandavej omkring 1960. Tårnby Stads- og Lokalarkiv, B7208

Glemmer Du - Husvild på Ugandavej

07.03.19
Dette nummer af Glemmer Du handler om husvildebarakkerne på Ugandavej. De blev brugt til at afhjælpe bolignøden i Tårnby Kommune.

HUSVILD PÅ UGANDAVEJ
Livet i barakkerne - del 1


I hele landet var boligmanglen stor efter boligkrisen i 1908 og Første Verdenskrig. For Tårnby var det tillige småt med billige boliger i 1925. Også selvom boligerne på Søvang Allé var blevet bygget kort forinden. 

Tårnby Sogneråd bevilligede penge til at opføre flere boliger ud fra arkitekt Svend Møllers skitser. Barakkerne afhjalp i over 50 år et boligproblem for mange familier. 

I dette Glemmer Du vil vi se nærmere på barakkernes nyere historie. Foruden erindringer om det frie liv dér er det også fortællingen om de mange mennesker, der rejste væk fra landet for at finde en bedre tilværelse i byen.


Se Glemmer Du om Husvild på Ugandavej her

Del 2 udkommer i 2020 og vil handle om den tidligste del af barakkernes historie.
 

Du kan se placeringen af husvildebarakkerne på i artiklen på hjemmesiden.

Vil du være med til at skrive barakkernes historie?

Hvis du har boet i barakkerne, kan du fortælle om dine oplevelser. Det kan også være, du har fotografier fra livet i husvildeboligerne. Arkivet er meget interesseret i din viden.
Du kan også fortælle, hvad du ved om de billeder, der er i dette Glemmer Du. Skriv til arkivet på arkiv.hb@taarnby.dk og fortæl din egen historie.