Barakkerne på Ugandavej 1933-1935. Tårnby Stads- og Lokalarkiv, B8985 - beskåret
Barakkerne på Ugandavej 1933-1935. Tårnby Stads- og Lokalarkiv, B8985 - beskåret

Glemmer Du - Husvild på Ugandavej

02.04.20
Det nyeste nummer af det lokalhistoriske tidsskrift er netop udkommet. Det handler om husvildebarakkerne, der blev bygget for afhjælpe boligmanglen i 1920erne.

TRÆBARAKKERNE

Husvild på Ugandavej - del 2

Boligmanglen var stadig stor i 1925 – selvom Søvang I lige var blevet bygget i Kastrup. Tårnby Sogneråd bevilligede penge til at opføre husvildebarakker ud fra arkitekt Svend Møllers skitser. Han tegnede i øvrigt mange andre bygninger for Tårnby – etageejendommene på Søvang Allé, Korsvejens Skole og Alderdomshjemmet i Tårnby.
I fortsættelsen om husvildebarakkerne går vi længere tilbage i tiden end i første del.

Ole Petersen har bidraget med erindringer fra sin barndom, hvor forældrene i 1942 boede i barakkerne. Desuden dykker vi ned kildematerialet fra området og finder små historier om dem der boede i barakkerne.


Se det nyeste nummer af Glemmer Du om Træbarakkerne - Husvild på Ugandavej her.

Du kan se del 1 Glemmer Du nr. 2, 2019 her.

Du kan se placeringen af husvildebarakkerne på i artiklen på hjemmesiden.

Vil du være med til at skrive barakkernes historie?

Hvis du har boet i barakkerne, kan du fortælle om dine oplevelser. Det kan også være, du har fotografier fra livet i husvildeboligerne. Arkivet er meget interesseret i din viden.
Du kan også fortælle, hvad du ved om de billeder, der er i dette Glemmer Du. Skriv til arkivet på arkiv.hb@taarnby.dk og fortæl din egen historie.