Syrebroen i Kastrup - 1943
Syrebroen i Kastrup - 1943. Foto: Tårnby Stads- og Lokalarkiv

Glemmer Du - Oktober 1943, del 1

02.10.18
Heldigvis var der mange danskere, der stod sammen om at hjælpe flygtninge væk fra Danmark i oktober 1943 - læs mere i det Glemmer Du nr. 6, 2018.

OKTOBER 1943
Danske jøders flugt til Sverige
Del I

I år er det 75 år siden, at store dele af den danske befolkning hjalp de danske jøder med at flygte til Sverige. De fleste blev bragt væk fra en skæbne i de nazistiske udryddelseslejre. Der var mange slags hjælpere, fra husmødre med madpakker, vognmænd med et transportmiddel, fiskere med en båd, husejere og virksomheder med et husly. Også i Kastrup var der mange, der hjalp.
Med dette Glemmer Du beskrives forskellige skæbner under den meget dramatiske flugt, som de danske jøder foretog i oktober 1943. De har alle en relation til Kastrup.

Læs den spændende og vigtige del af vores historie - Oktober 1943 - Danske jøders flugt til Sverige

Vil du være med til at skrive om flugten, hjælperne og overfarten til Sverige?
Hvis du har kendskab til nogen, der flygtede eller hjalp andre med at flygte, må du meget gerne fortælle historien. Det kan også være, at du har fotografier fra krigen og de havneområder, der blev brugt til flugten. Arkivet er meget interesseret i din fortælling.

Du kan også fortælle, hvad du ved om de billeder, der er i dette Glemmer Du. Skriv til arkivet på arkiv.hb@taarnby.dk og fortæl din egen historie.