Sønderbro Teater. Foto: Tårnby Stads- og Lokalarkiv, B7978
Sønderbro Teater. Foto: Tårnby Stads- og Lokalarkiv, B7978

Glemmer Du - Sønderbro Teater

02.07.20
Det nyeste nummer af det lokalhistoriske tidsskrift er netop udkommet. Det handler om Sønderbro Teater og andre forlystelsessteder, som amagerne benyttede sig af.

SØNDERBRO TEATER

En del af amagernes teaterliv

Hvor gik amagerkanerne hen, når de gik ud? For rigtigt mange var det beværtninger, etablissemeneter og kroer, der lå på vejstrækningen fra Christianshavn til Amager. Det var den lige vej – den eneste vej – for Amagers bønder, husmænd, grønthandlere, gartnere og andet godtfolk efter et besøg til hovedstaden for at komme hjem til øen. 

På arkivet er der en del materiale om Sønderbro Teater og andre forlystelsessteder. Det er blev gemt – noget i 100 år – og senere givet som en del af Tårnbys underholdningshistorie. Gennem erindringsbidder, avisartikler og andet materiale får vi et indblik i teaterlivet.

Glemmer Du nr. 3, 2020

Se det nyeste nummer af Glemmer Du om Sønderbro Teater - En del af amagernes teaterliv

Vil du være med til at skrive Tårnbys historie?

Hvis du har historier i familien om ture til Sønderbro Teater eller andre underholdningssteder fra Amager, må du gerne give dine historier videre.  Arkivet er meget interesseret i din fortælling. Måske har du billeder i familiealbummet fra udflugter til haver, restauranter og teatre, som arkivet kan scanne.
Du kan også fortælle, hvad du ved om de billeder, der er i dette Glemmer Du. Skriv til arkivet på arkiv.hb@taarnby.dk og fortæl din egen historie.