Nyfødt fra 1940 i Haveforeningen Sano
Nyfødt i Haveforeningen Sano i 1940. Foto: Tårnby Stads- og Lokalarkiv, B6361

Hvad skal vi lave i dag?

09.01.21
Du kan skrive dagbog eller tage fotos. Du kan hjælpe arkivet med at sætte årstal og navne på tusindvis af fotos. Du kan lære at slægtsforske. Corona-tid kan lære dig nye færdigheder. Sammen kan vi mere...

Hvad skal vi lave i dag?

Når du nu som mange andre ikke kan komme så meget ud, hvad kan du så tage dig til. Det er der nok mange, der spørger om i disse Corona-tider.
Arkivet har tre forslag, som kan inspirere dig og samtidigt hjælpe lokalarkivaren - for sammen kan vi mere.

Fremtidens lokalarkiv

Du kan skrive dagbog, tage fotografier af det du ser, eller ordne papirer som du gerne vil give til lokalarkivet. Du kan også skrive din erindring - både om hvad der sker nu og selvfølgelig også hvad der i øvrigt er sket i dit liv. Du kan få inspiration til noget du kan skrive om. På den måde kan du sikre dig, at det vigtige der sker lige nu, kan du være med til at dokumentere og bevare.

Mange kan mere end én

Du kan hjælpe med at sætte flere ord på de forskellige fotografier. Der kan være mennesker, som du kender navnene på. Blandt andet har arkivet registreret rigtigt mange skolefotografier. Der kan også være årstal, som kan gøres mere præcise. Arkivet kommer aldrig til at vide mere end, hvad alle fra Tårnby kan bidrage med!

Du kan se her, hvordan du kan rette i de over 9.000 registrede fotografier fra Tårnby Stads- og Lokalarkiv på arkiv.dk

Din slægtshistorie

Det kan være lidt af en mundfuld at gå i gang med at forske i sin slægt, men Tårnby Stads- og Lokarkiv har tilrettetlagt det for dig, så du har alle værktøjerne på nettet samlet ét sted. Her finder du også mange tips og tricks - særligt til dem der er fra Tårnby Sognekommune.

God fornøjelse med det hele!

Collage med seks fotos af Tårnby