Svend Svendsens Bådebyggeri fotograferet i 1910. Foto: Tårnby Stads- og Lokalarkiv, B4940
Svend Svendsens Bådebyggeri fotograferet i 1910. Foto: Tårnby Stads- og Lokalarkiv, B4940

Svend Svendsens Bådebyggeri

02.03.20
Den første Juniorbåd blev bygget på Svend Svendsens Bådebyggeri i Kastrup. Arkivet efterlyser fotografier, historier og materiale om bådene og bådebyggeriet samt sejlerne fra Kastrup og dem der arbejdede hos Svend Svendsen.

Juniorbåden

Svend Svendsens Bådebyggeri byggede den første Juniorbåd, som var tegnet af Erik Salander. De blev bestilt til klubben Kongelig Dansk Yachtklub i 1927. Båden skulle bruges til en nyoprettet junior-afdeling.

På arkivet ønskes flere oplysninger om bådebygger Svend Svendsen og hans ansatte.

Svend Svendsen

I 1857 blev Svend Svendsen født i Espergærde. Han blev gift med en kvinde fra Dragør. De slog sig ned i Kastrup mellem 1902 og1905. De havde deres søn Frank med. Han blev senere også bådebygger.

I folketællingen fra 1940 for Kastrup boede Svend Svendsen hos sin søn, Frank var stadigvæk bådebygger.

Kastrup Sejlklub

Kastrup Sejlklub blev stiftet i 1927.

I Aksel Theisen erindring En Sejlers Erindringer fra 1977 står blandt andet følgende lille historie om den første :

"Der blev hurtigt rigget en midlertidigt flagmast op, og søndag den 3. juli fandt klubbens første standerhejsning sted, desværre i øsende regnvejr, og såsnart standeren var oppe, og de obligatoriske tre hurraer havde lydt, styrtede vi op i gamle bådebygger Svend Svendsens værksted - han blev senere klubbens første og eneste æresmedlem."

Kilde: Tårnby Stads- og Lokalarkiv, E4.

Oplysninger om bådene, der har hørt til i Kastrup Havn er ligeledes meget velkomne. Du må meget gerne skriv til arkivet på arkiv.hb@taarnby.dk hvis du har svar på efterlysningerne.