LP’erne kommer igen

30.11.15
Nu kan du igen låne LP’er på Tårnby Bibliotek.

Vi har indkøbt en lille, skarp samling af klassiske rockalbums, krydret med nogle nye, spændende udgivelser.

LP’erne er vendt tilbage på markedet og sælger bedre end længe. Især unge har taget mediet til sig som et supplement til det enorme udbud af digital musik, der kun er et museklik væk.

De første LP’er begyndte at udkomme i 1948 på selskabet Columbia i USA. Lp-mediet fik for alvor sin storhedstid med rockmusikkens gennembrud i slutningen af 1960erne og begyndelsen af 1970erne. Der opstod en kreativ og nyskabende rockkultur omkring LP’en, og formatet blev helt fyldt ud med konceptalbums som The Beatles’ Sgt. Pepper, Kraftwerks Trans Europa Express samt Pink Floyd’s Dark Side Of The Moon.

I løbet af 1980erne blev LP’en udkonkurreret af cd’en, men i de seneste år har vinylskiverne fået en renæssance. Vinylsalget fylder stadig en lille procentdel af markedet, hvor streaming er det absolut foretrukne medie.  LP-salget er dog blevet fordoblet de sidste par år, og det virker som om LP’en er kommet tilbage for at blive.

Med LP’erne tilbage tilbyder Tårnby Bibliotek musik på flere medier - både på node, LP, cd og streaming via bibliotekernes digitale musiktjeneste Bibzoom.

 

Dansk