Ny musik du bør lytte til

17.05.20
Glæd dig til nye, inspirerende musikoplevelser, når vi genåbner for reservering og udlån af materialer. Tårnby Biblioteks musikindkøbere dykker ned i nyhedsbunken af cd'er og lp'er og giver hver sin personlige top tre.

Alle nyindkøbte cd'er og lp'er finder du under Nyt på hylderne. Nedenfor finder du de særligt udvalgte. 

Kenneth Larsens tre favoritter:

Konvent: Puritan Masochism
Det danske band har fået meget ros siden de kom frem for et par år siden, og det er velfortjent. Deres doom metal er et frisk pust til genren, og deres kompositioner er stærke. Der er tunge trommer og bas, fede riffs, og en vokal der er solid og viser at her er tale om en forsangerinde der kan sit håndværk udi growl. En personlig favorit, som fortjener at komme på listen over årets metal udgivelser.

Dizzy Mizz Lizzy: Alter Echo
Et anderledes album, hvor du får det du regner med, men samtidig også lidt mere. Det er dejligt at høre at Dizzy også kan gå i en hårdere retning, men når de går ned og bliver stille, er det også dejligt sårbart. Der er tale om to afdelinger på albummet. Først et par numre der står for sig selv, herefter sidste afdeling af numre som er fortællingen om Amelia, der kan høres ud i et stræk. Sidstnævnte er dejligt opbygget, med klare inspirationer fra bandet Mastodon, som bestemt også klæder det.

Myrkur: Folkesange
Jeg er stadigvæk fascineret over hvilket stort talent Myrkur generelt har for at skrive musik. Fra at have lave virkelig flot melodisk black metal, til nu at kaste sig over sange der er drevet af traditionelle instrumenter med smuk vokal, samtidig med at det er lige så tungt som hendes metal albums. For er der noget Myrkur kan, så er det at skabe tyngde og kraft i sin musik, og stemningerne går under huden på en.

Du kan reservere musikken ved at klikke på titlerne i karusellen nedenfor.

Jacob Tolstrups tre favoritter: 

Swamp Dogg: Sorry you couldn't make it
Den 77-årige soul-veteran Jerry Williams Jr. har optrådt som sit excentriske alter ego 'Swamp Dogg' i 50 år og begået en stribe særegene albums, der har sikret ham kultstatus. I de seneste år har hans karierre taget en interessant drejning. I 2018 overraskede han med et elektronisk præget album 'Love, Loss and Auto-tune' og nu, to år senere, kommer dette countryinspirerede soul-album. Stemmen er sjælfuld og skrøbelig. Stemningen er bittersød og emmer af dyrt købte erfaringer fra et langt, levet liv.  Bringer tankerne hen på salig Solomon Burke.

Waxahatchee: Saint cloud
Waxahatchee alias Katie Crutchfield sænker paraderne og skruer ned for guitarstøjen på sit seneste album, der klinger varmt og ægte, men heldigvis ikke uden kant. Med stor kærlighed til sine musikalske rødder leverer hun en levende og vedkommende omgang roots-rock. 

Nelson Can: So long desire
Andet og desværre sidste album fra den spændende danske rock-trio.  Imponerende så mange forskellige idéer og elementer gruppen får ført sammen på denne lille perle med en spilletid på blot 26 minutter.

Du kan reservere musikken ved at klikke på titlerne i karusellen nedenfor.