Drengen, muldvarpen, ræven og hesten

05.02.21
Drengen, muldvarpen, ræven og hesten af Charlie Mackesy er en fin lille illustrativ historie om en ensom dreng, der bruger sin tid på at sidde og betragte livet og naturen sammen med en muldvarp.

Det kan lyde banalt, men aldrig har mine øjne kløet så meget på grund af en lille bog. Sikke en dejlig læseoplevelse, en oplevelsen med de smukkeste små æstetiske chokeffekter der sitrer gennem krop og sjæl fra hver en side. 

Drengen er nysgerrig på livet og muldvarpen vil havde kage, og sammen bevæger de sig gennem årstiderne fulde af dybe spørgsmål, fulde af refleksion. De møder ræven som er blevet såret af livet, og hesten som er det største, men også det blideste væsen de nogensinde har mødt.

Historien er bygget op af små fordybelser af tankevækkende tekst, og de nydeligste tegnestreger, som bevæger sig gennem akvarellens farverige penselstrøg. Det er historien om ikke at være perfekt, det er historien om kærlighed, venskab og livets små zen øjeblikke – ”Hvad vil du være, når du bliver stor?”, ”Venlig,” sagde drengen. ”Hvad tror du, succes er?” spurgte drengen. ”At elske” sagde muldvarpen.

Bogen kan læses af børn fra 8 år og i særdeleshed også af voksne.

Anmeldt af Rasmus Madsen
 

Materialer