Brug biblioteket i din studietid

30.01.24
Sådan bruger du bedst biblioteket i din studietid.

Vi skaffer litteraturen til dig


Vi har ofte de bøger, som står på dine pensumlister, men bestil dem gerne i god tid, så du undgår, at de er udlånt til andre. Det samme gælder, hvis du skal skrive opgave om et bestemt emne. Kom ned til os hurtigst muligt. Så er der størst chance for, at vi kan skaffe de bøger, du har brug for. Hvis vi ikke kan skaffe bøgerne, vil vi ofte kunne henvise dig til relevante hjemmesider og databaser, som du har adgang til som bruger på biblioteket. 

Hvis du har brug for en intro til nogle af de forskellige databaser, som du har adgang til via biblioteket, så har Ekurser.nu, lavet et forløb hvor de mest populære databaser gennemgåes.

E-materialer til din opgave (intro)

 

Artikler leveres direkte i din mailboks


Hvis du har brug for videnskabelige artikler eller artikler fra danske aviser, så kan de oftest bestilles via Bibliotek.dk's artikelservice. Det betyder, at du hjemmefra kan bestille de artikler, du skal bruge og få dem leveret direkte i din mailboks. 

 

Husk at henvise til de korrekte kilder


Når du citerer fra tekster, du læser, og i det hele taget skriver opgaver på dit studie, skal du skrive en litteraturliste, som angiver hvilke bøger, artikler og online ressourcer, du har anvendt. Det er noget helt grundlæggende, som du skal have styr på. Ofte er kravet til en litteraturliste blot, at den indeholder de korrekte oplysninger, og at de forskellige henvisninger er skrevet ensartet. Men tjek på dit studie, om der er en bestemt måde, du skal skrive din litteraturlisten på. Prøv desuden litteraturlisteautomaten, som du bare skal "fodre" med oplysninger, og så får du serveret en færdig henvisning, som du kan kopiere ind i din litteraturliste.

Se i videoen herunder, hvordan du nemt laver en litteraturliste i Google Docs.

Litteraturlisten

Denne artikel er en bearbejdet udgave af en artikel skrevet af Heidi Dahl, Frederiksberg Bibliotek.

Tags
Materialer