Find litteratur, artikler og viden online til din opgave

25.01.24
Du har nem online adgang til en række ressourcer, som du for eksempel kan bruge i forbindelse med opgaveskrivning, projekter eller fremlæggelser.

Vi anbefaler en lang række online adgange til tekst, tal og medier. Find dit emne under hovedkategorierne humaniora, naturvidenskab og samfundsfag, og gå direkte til de gode ressourcer.


Humaniora (fx dansk, historie, kvindehistorie)


Viden om danske forfattere finder du på Forfatterweb, som du har adgang til via biblioteket, og som du også kan bruge til at finde information om litterære temaer. Dansk litteraturs historie (indtil 1900) fordelt på romaner, forfattere og ismer er godt beskrevet hos e-poke. Hele den danske litteraturhistorie får du adgang til hos lex.dk. Dansksiderne.dk, som ”dine” lærere har skrevet til dig, kender du sikkert allerede.

Du finder historiske kilder og adgang til artikler om historiske emner på danmarkshistorien.dk og hos Nationalmuseet, når det drejer sig om danmarkshistorien, og på www.historiensverden.dk, som du har adgang til via biblioteket, når det drejer sig om verdenshistorien.

Kvinde- og kønshistorie i form af artikler og kilder giver Kvinfo adgang til. Kvindelige forfattere i norden kan du læse om i deres Kvindelitteraturhistorie på nettet. Begynd evt. i deres emneindgang.

Brug Faktalink til at få viden om tværgående og aktuelle emner.

Naturvidenskab


Aktuelle temaer kan du ofte finde artikler om på www.videnskab.dk. Begynd via deres emnesider.

Aktuel forskning, videnskabshistorie, nyheder og baggrund får du i tidsskriftet Aktuel Naturvidenskab, som universiteterne udgiver. Søg og få adgang til alle deres artikler på deres hjemmeside eller klik ind via deres emnekatalog.

Alle naturvidenskabelige emner er beskrevet i Gale in Context: Science, som du har adgang til via biblioteket.

Samfundsvidenskab


Avisartikler er især relevante, hvis du skriver om aktuelle emner og problemstillinger. Find avisartikler online her.

Fakta om verdens lande, befolkninger, kultur, religioner etc. finder du i Europa World Plus, som du har adgang til via biblioteket. Du kan finde noget, der ligner, men hvor du ikke skal logge dig ind hos CIA.

Tal og statistik: Danmarks Statistik har alle de tal, du skal bruge. Find dem via deres emnesider.

Tværgående emner kan du finde i Faktalink og på Gale: High School.