Find litteratur, artikler og viden online til din opgave

25.06.21
Du har nem online adgang til en række ressourcer, som du kan bruge i forbindelse med opgaveskrivning, projekter, fremlæggelser etc.

Vi anbefaler en lang række online adgange til tekst, tal og medier. Find dit emne under hovedkategorierne humaniora, naturvidenskab og samfundsfag og gå direkte til de gode ressourcer.
 


Humaniora (fx dansk, historie, kvindehistorie)


Danske forfattere finder du i Forfatterweb, som du har adgang til via biblioteket, og som du også kan bruge til at finde information om litterære temaer. Dansk litteraturs historie (indtil 1900) fordelt på romaner, forfattere og ismer er godt beskrevet hos e-poke. Hele den danske litteraturhistorie får du adgang til hos lex.dk . Dansksiderne.dk , som ”dine” lærere har skrevet til dig, kender du forhåbentlig allerede.

Historiske kilder og adgang til artikler om historiske emner generelt kan du finde hos danmarkshistorien.dk eller hos Nationalmuseet  når det drejer sig om danmarkshistorien og i Historiens Verden , som du har adgang til via biblioteket, når det drejer sig om verdenshistorien.

Kvinde- og kønshistorie i form af artikler og kilder giver Kvinfo adgang til. Kvindelige forfattere i norden kan du læse om i deres Kvindelitteraturhistorie på nettet. Begynd evt. i deres emneindgang .

Faktalink behandler ofte tværgående og aktuelle emner.

Naturvidenskab


Aktuelle temaer kan du ofte finde artikler om hos Videnskab.dk; begynd via deres emnesider.

Aktuel forskning, videnskabshistorie, nyheder og baggrund får du i tidsskriftet Aktuel Naturvidenskab, som universiteterne udgiver. Søg og få adgang til alle deres artikler på deres hjemmeside eller klik ind via deres emnekatalog 

Alle naturvidenskabelige emner er beskrevet i Science in Context, som du har adgang til via biblioteket.

Samfundsvidenskab


Aktuelle temaer: Avisartikler er især relevante, hvis du skriver om aktuelle emner og problemstillinger. Find avisartikler online

Fakta om alle verdens lande, befolkninger, kultur, religioner etc. finder du i Europa World Plus, som du har adgang til via biblioteket. Du kan finde noget der ligner uden at skulle logge dig ind hos CIA .

Tal og statistik: Danmarks Statistik har ”alle” de tal du skal bruge. Find dem via deres emnesider.

Tværgående emner kan du finde i Faktalink og i Student Resources in Context.