hjælp til at skrive opgave

Skal du skrive AT eller SSO?

27.12.18
Hvordan finder du de helt rigtige materialer og kilder til din opgave? Du bruger selvfølgelig biblioteket og vores mange databaser.


Før du starter

Inden du går i gang med at søge anden litteratur, vil det være en god idé at anskaffe/låne bøgerne Den gode opgave og Find viden. De er næsten uundværlige, mens du befinder dig i opgaveboblen.

Gå også ind på skrivopgave.dk, hvor der er masser af vejledning.
 

Søg materialer - trin for trin

Søg og reservér i vores biblioteksbase. Her finder du alle de materialer, vi har hos Tårnby Bibliotek. Er der noget, du ikke kan finde, så spørg os endelig.

Nogen gange er der mange elever, der skal skrive om det samme emne, og så kan alle vores materialer om det pågældende emne være udlånt. Så prøver vi gerne at bestille til dig fra andre biblioteker - husk at komme i god tid. Du kan også selv søge i bibliotek.dk - her kan du bestille fra andre biblioteker i Danmark og få materialerne leveret på dit lokale bibliotek.

Tjek om der findes et Faktalink om dit emne. Faktalink er artikler om alverdens emner. Og der er altid gode kildehenvisninger til videre søgning om dit emne.

Du kan selv søge artikler i bibliotek.dk og få dem sendt direkte til din mail-boks via Digital Artikleservice.

Særligt om AT - Faktalink har lavet en særlig artikel om temaet for 2019 Havet - Livgivende dødbringende og legendeskabende

Brug netmedierne

Biblioteket har adgang til mange databaser, hvor du kan finde kilder og artikler af høj kvalitet - og ikke nødvendigvis noget, du kan finde på Google. Prøv f.eks. Student Resource Center in Context, der dækker emneområder som historie, litteratur, naturvidenskab og samfundsvidenskab m.m.. Hvis du skal bruge naturvidenskabelig information - så gå i Science in Context. Skal du bruge en berømt tale, så prøv Biography in Context.

Du kan se alle vores databaser på denne liste.
Du kan logge ind på de fleste af dem hjemmefra med dit cpr-nummer og pinkoden, du låner med.

God fornøjelse med opgaveskrivningen!

 

Oprindeligt skrevet af Høje-Taastrup Kommunes Biblioteker.

Tags
Materialer