hjælp til at skrive opgave

Skal du skrive SSO?

27.01.24
Hvordan finder du de helt rigtige materialer og kilder til din opgave? Du bruger selvfølgelig biblioteket og vores mange databaser.


Før du starter

Inden du går i gang med at søge anden litteratur, vil det være en god idé at anskaffe/låne bøgerne Den gode opgave og Find viden. De er næsten uundværlige, mens du befinder dig i opgaveboblen.

Gå også ind på skrivopgave.dk, hvor der er masser af vejledning.
 

Søg materialer - trin for trin

Søg og reservér i vores biblioteksbase. Her finder du alle de materialer, vi har hos Tårnby Bibliotek. Er der noget, du ikke kan finde, så spørg os endelig.

Nogle gange er der flere, der skriver om det samme emne, og så kan vores materialer om det pågældende emne være udlånt. Så prøver vi gerne at bestille til dig fra andre biblioteker - det kan tage et par dage, så husk at komme i god tid. Du kan også selv søge på bibliotek.dk - her kan du selv bestille materialer fra andre biblioteker i Danmark og få dem leveret på dit lokale bibliotek.

Tjek, om der findes et Faktalink om dit emne. Faktalink er artikler om alverdens emner. Og der er altid gode kildehenvisninger til videre søgning om emnet.

Du kan selv søge artikler på bibliotek.dk og få dem sendt direkte til din mail-boks via Digital Artikelservice.

Brug eBiblioteket

Biblioteket har adgang til mange databaser, hvor du kan finde kilder og artikler af høj kvalitet - også andet end det, du kan finde på Google. Prøv f.eks. Gale: High School, der dækker emneområder som historie, litteratur, naturvidenskab og samfundsvidenskab. Hvis du skal bruge naturvidenskabelig information, så kig i Gale in Context: Science. Skal du bruge en berømt tale, så prøv Gale in Context: Biography.

Se alle de databaser, som er særligt brugbare for dig, der skriver opgave, på denne liste.
Du kan logge ind på de fleste af dem hjemmefra med dit CPR-nummer og pinkoden, du låner med.

God fornøjelse med opgaveskrivningen!

Tags