Til dig, der skal skrive dansk/historieopgave

06.01.24
Her finder du relevante links, du kan bruge, hvis du skal skrive dansk/historieopgave.

Se også eBibliotekets digitale databaser, som er relevante i forhold til dansk/historieopgaven.

Arkiv for Dansk Litteratur (ADL) er en litteraturhistorisk samling af udvalgte dele af den ældre danske litteratur – fra middelalderen og frem til midten af det 20. århundrede.

Bibliotek.dk er din adgang til alle offentlige bibliotekers materialer: bøger, lydbøger, film, musik, noder, og meget mere.

Interesserer du dig for danmarkshistorie? Eller skal du skrive opgave om en historisk periode i Danmark? Så prøv danmarkshistorien.dk.

Dansk Biografisk Leksikon er et hovedværk i dansk biografisk litteratur. Onlineudgaven rummer over 13.000 artikler om betydningsfulde danskere gennem tiden.

Dansksiderne.dk er en samling af danskfagligt stof til dig, der har dansk i gymnasiet.

Den store krig 1914-1918.dk har til formål at formidle historie og arkivalier og fotos om Sønderjylland og sønderjyder under Første Verdenskrig. Det sker i et samarbejde mellem en lang række kulturinstitutioner og -foreninger i Sønderjylland, foruden flere frivillige privatpersoner.

E-poke.dk er stedet, hvor du finder analyser, perioder og portrætter af danske romaner fra 1800-tallet.

På Historiensverden.dk finder du kildetekster, biografier over større kendte historiske personligheder, leksikonartikler samt et stort billedkartotek. For at bruge Historiensverden.dk skal du være oprettet som bruger på Tårnby Bibliotek.

Kvindekilder hos Kvinfo.dk fortæller om kvinders liv og kamp for ligestilling i Danmark gennem mere end 100 år. Her kan du læse om alle de aktioner, debatter, forhandlinger og indsatser fra enkelte kvinder og kvindebevægelsen, der ligger bag de rettigheder og muligheder, kvinder har i samfundet i dag.

Få viden om Danmarks- og verdenshistorien hos Nationalmuseet.dk. Emnerne spænder vidt, og du kan finde temaer over for eksempel jul, tapet eller den samlede danske kongerække. Alle teksterne er skrevet af historisk faglige mennesker.

Hos The History of Nordic Women's Litterature får du både temperaturen på de seneste strømninger i nordisk kvindelitteratur, og samtidig kan du fordybe dig i mere end 1000 års kvindelitteraturhistorie fra Sverige, Norge, Danmark, Finland, Færøerne, Island, Grønland og Åland. Alt sammen skrevet af Nordens førende litterater.