Det læste Tårnby i 2022

23.12.22
Tårnby Kommunebiblioteker ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår med et tilbageblik på hvad der hittede hos alle jer i det forløbne år.

Jussi i toppen


Efter 3 år med Sara Blædel i spidsen, topper Jussi Adler-Olsens Natrium chlorid nu hitlisten. 

Tårnby Biblioteks lånere er stadig vilde med krimi!

7 af de 10 mest udlånte titler er krimier, så vi kan vist roligt konkludere, at I er vilde med at læse krimier. Michael Katz Krefelds "Imperiet", Lucinda Rileys "Mord på kostskolen" og Sara Blædels "Opløst" ligger i top. Anna Grue,  Kim Faber, Anna Grue og Elly Griffiths har alle flere bøger på top 50 listen.  

Lokale forfattere hitter

Bevæger vi os udenfor krimiens verden er det tydeligt at Morten Papes forfatterskab appellerer til Tårnbys læsere. "I ruiner" er reserveret 250 gange i år og ligger dermed nr. 2 på listen og "Guds bedste børn" er også en af de bedst populære romaner.

Slægtromaner har stadig et godt tag i læserne. Ikke overraskende ligger Benjamin Koppels meget roste "Annas sang" øverst i den kategori af skønlitteratur. Den nye genre Feel Good romanen har også fundet sit publikum. I toppen ligger her "Bogklubben ved verdens ende" og "Det lille hotel i Lobster Bay". Den gamle kending, Leif Davidsen, har ikke mistet sin tiltrækning. "Lenins bodyguard" er med sine 115 udlån nr. 17 på listen.

Sundhedsråd og sparetips


På den faglitterære hylde hittede bøger om vores kostvaner og generelle sundhed fortsat. Nicklas Brendborg skaber stadig lange reserveringskøer med sin bog "Gopler ældes baglæns. Videnskabens svar på et længere liv". Samtidig har Anette Sams´ "Kålhydrater: gør kål på overvægt, insulinresistens og sukkertrang" også gjort sit indtog på listen.

Annette Heicks "Datteren" blev årets mest populære biografi, efterfulgt af Henning Jensens "En skidt knægt" og Alex Bertelsens omdiskuterede  "Jeg er her jo. Kald mig aldrig Tønderpigen igen".
Øverst i reserveringenskøen på vej ind i 2023 er Lars Finsens "Spionchefen. Erindringer fra celle 18".

Som et tegn i tiden kan man nævne, at Elsparemåleren er rykket op på top 20 listen over de mest reserverede materialer i sidste halvår af 2022.