Det øjeblik du tvivler - forlaget Carlsen

Det øjeblik du tvivler

21.09.20
"Det øjeblik du tvivler" er en stærk fortælling at om stå op for sig selv og det man tror på. Den tager fat om tunge emner som #metoo,  hævnporno, trusselsbesker og vold i parforholdet uden at det på  noget tidspunkt på belærende eller dømmende. Sarah Engell formår at skrive, sådan man ind i mellem er nødt til at holde vejret. 

Anmeldt af Tine Gitz Lundsgaard

Vores hovedperson Vigga er super sej og ambitiøs skater. Hun forsøger bruge al sin tid og energi på træning og lukker ned for stort set alt andet. En fraværende mor, som kæmper for at få en filmrolle som ikke er let når man er 40 plus kvinde. En fraværende far som bruger al sin tid og energi på sin nye familie. Vigga er meget alene, men stærkt og fokuseret. Og samtidigt meget opmærksom på den sandhed, at dem der vinder ofte er dem der træner mest og hårdest. Hendes veninde Bella får (meget mod Viggas vilje) lokket hende med på en dobbeltdate. Lynet slår ned, og William er så cool lækker og uimodståelig at hun glemmer alt om hendes holdning til kærlighed. Hun er simpelthen solgt!
William giver den gas med himmelsmukke middage og er utrolig stilet og opmærksom og kærlig.

Pludselig begynder Vigga at modtage trusler og skræmmende beskeder fra en anonym konto. Paranoiaen breder sig som sejlivet ukrudt, og pludselig er alle mistænkte. Det bliver svært at holde fokus i træningen. Selv hendes fantastisk altid støttende træner Harald bliver mistænkt. Og som Peter Pan siger ”I det øjeblik du tvivler på at du kan flyve, mister du evnen for altid.”

Skatermiljøet er råt og fyrene nedgørende. Kan hun finde kræfterne til at fokusere på den sport som hun har tabt sit hjerte til? Selv om hun langsomt bliver brudt ned af ald den uro de truende beskeder sætter i hende.

Sara Engell sætter stærkt ord på den ondskab som bor i visse mennesker og som aldrig bliver mæt. Bogen er bl.a. skabt via samtaler med piger og det er stærkt de har turde dele deres historier og det er formidabelt videreformidlet.

De overvejelser hun har omkring moderne kønsroller og relationer og tillid fremkommer i romanen meget relavante og vigtige. 


 

Sarah Engell skriver realistiske  ungdomsromaner om de svære emner i livet. Bøgerne kan læses af alle fra 14 år.