Har du styr på paragrafferne?

12.02.14
Må du kopiere bibliotekets cd'er, dvd'er og bøger? Og hvad med den digitale musik og e-bøgerne? I en let forståelig video får du hurtigt styr på reglerne for kopiering, ophavsret og citater på dit bibliotek.

Reglerne for kopiering, ophavsret og citater på dit bibliotek
De danske biblioteker rummer mulighed for at fordybe sig i alverdens bøger, film og musik. Men har du styr på paragrafferne og ved, hvad du må kopiere, og hvordan du omgås ophavsretten?

Analog og digital
Reglerne for, hvornår du må kopiere materialet varierer alt efter, om der er tale om en digital kopi eller en fysisk kopi – og så er der også lige det med ophavsretten. Eksempelvis må du gerne tage kopier fra fysiske bøger, men ikke kopiere digitale medier som cd’er, dvd’er, lydbøger osv. Ejer du derimod selv medierne, må du gerne kopiere dem, men kun til husstandens brug.

Bliv klogere på video
I denne video får du på en let forståelig måde forklaret, hvordan ophavsretten egentligt fungerer for biblioteker, hvordan det er med ophavsretten, og hvornår du må citere frit.

JUF.dk
JUF.dk producerer nyttigt indhold om juridiske emner. Her er over 200 artikler og videoer på sitet, som forklarer forskellige emner på en let og enkel måde.
 

Original forfatter: jespern, Varde Bibliotek.