Leg og lær om Verdensmålene

01.09.22
Vi har samlet fem links, der kan gøre dig, din familie, venner og børn klogere på Verdensmålene, uden det bliver tørt og kedeligt. Og selv fra sofaen, kan du gøre en bæredygtig forskel…

Et spil for hele familien

Med spillepladen her, kan I komme i mål med verdensmålene! Print spillepladen, find en terning og en brik pr. spiller og se hvem af jer, der først kommer i mål. Undervejs kan I lande på felter der gør jer klogere på Verdensmålene, ligesom I kan lande på felter der sender jer frem eller tilbage afhængig af om de er gode eller dårlige for verdensmålene. 
https://un.dk/wp-content/uploads/2021/02/Snakes-and-ladders-AK-01-3.png


Gå en tur i naturen – og gør en bæredygtig forskel

Med denne affaldskonkurrence kan du både få frisk luft, gøre en forskel for verden og konkurrere mod din bedsteven, din bedstemor eller din bedre halvdel – og blive klogere… 
Noter i skemaet det forskellige affald du samler op, når du går i naturen og se hvem der får flest point, afhængigt af, hvor svært nedbrydeligt affaldet er. 
http://un.dk/wp-content/uploads/2021/02/Affaldsjagt.png


Til kamp for en grøn fremtid – fra sofaen

Find inspiration til, hvordan du hjemme fra sofaen kan gøre en forskel og hjælpe til med at vi kommer i mål med verdensmålene: 
https://www.un.org/sustainabledevelopment/takeaction/


Bliv klogere på Livet i Havet 

Med krydsord, quiz og andre sjove opgaver kan du blive klogere på Verdensmål 14 ”Livet i Havet”:
https://un.dk/wp-content/uploads/2021/11/endelig-udgave_FNByen_kenddinkyst.pdf


Beregn dit klimaforbrug

Kender du dit klimaforbrug? Med beregnere her, kan du blive klogere på hvordan det er – og hvor din største Co2-synder er. Eller måske ser det ikke så skidt ud, som din samvittighed siger dig?
https://ve.dk/klimaberegner/