Huse og gårde

Arkivet indeholder mange historier. Du kan her læse en række mindre artikler om forskellige huse og gårde i Tårnby sogns landsbyer.

Arkivet indeholder mange historier. Du kan her læse en række mindre artikler om huse og gårde. Du kan også læse om den særlige byggeskik, der er i Tårnby.

Stads- og Lokalarkivet udgiver desuden selv bøger om lokale emner. De kan købes på Tårnby Kommunebibliotekerog enkelte af bøgerne på Kastrupgårdsamlingen.

 
Birkegården
Birkegården i Tømmerup fra ca 1943 med Tømmerup gadekær i forgrunden. Tømmerupstuen på Amagermuseet stammer oprindeligt fra Birkegården på Høgsbrovej. Stuen blev nedtaget og opsat på Amagermuseet. Gården ejes nu af Tårnby Kommune.
Foto: Stads- og Lokalarkivet, B1425
 

Landsbyerne og andet i Tårnby Kommune
Tårnby er en landsby i Tårnby sogn. Der er stadigvæk gader, huse og enkelte gårde tilbage fra den gamle landsby.
Kastrup var en landsby i Tårnby sogn. Der er ikke meget tilbage af den gamle landsby.
Maglebylille var en landsby i Tårnby sogn. På grund af lufthavnens udvidelser er der kun meget få huse tilbage fra den gamle landsby.
Tømmerup er en landsby i Tårnby sogn.
Ullerup er en landsby i Tårnby sogn.
Skelgårde er et lodsejerlaug i Tårnby sogn.
Viberup er et lodsejerlaug i Tårnby sogn.
Rågård består af en gård og enkelte hus i Tårnby sogn.
 
Før 1896 hørte Sundbyvester og Sundbyøster også med til Tårnby sogn. Indtil 1902 udgjorde de to landsbyer med opland af etagebyggeri et selvstændigt sogn, derefter blev området indlemmet i Københavns Kommune.