E-bøger

Biblioteket tilbyder e-bøger gennem tre forskellige udbydere: eReolen.dk, eReolen Global og ebrary

Hvad er e-bøger?

E-bøger er elektroniske bøger, som streames eller downloades fra internettet og læses på pc, e-bogslæser, tablet eller smartphone. Biblioteket tilbyder e-bøger på dansk og engelsk. De e-bøger, som vi udlåner fra eReolen, kan ikke læses på e-bogslæser, men udelukkende på pc/mac, smartphone og tablet. 

Hvor og hvordan kan jeg låne e-bøger?

E-bøger hentes på internettet via en pc/Mac eller gennem en app på tablet/smartphone. Er du bosiddende i Tårnby Kommune og tilmeldt Tårnby Kommunebiblioteker, kan du låne e-bøger gennem tre forskellige udbydere, eReolen, eReolen Global og eBook Central. Bor du i en anden kommune, kan du undersøge på deres hjemmeside, hvilke e-bogstilbud de har. 

 

 

 

 

eReolen indeholder skøn- og faglitteratur på dansk for børn og voksne.  Du kan låne 5 e-bøger i 30 dage af gangen. Bøgerne fra ereolen.dk kan læses på pc/mac, smartphones og tablets (ikke ebogslæsere). Hvis du ønsker at læse e-bøger på din tablet/smartphone, kan du hente eReolens app i App Store til ipad og iphone eller appen til de mest anvendte Android-platforme hos Google Play.

Læs hvilke tekniske krav og forudsætninger der stilles for at anvende eReolen.

Klik her for at gå til eReolen.dk.

eReolens egen hjælpe-side.

Ereolen Global

eReolen Global indeholder ca. 2.500 engelske e-bøger og netlydbøger til både børn og voksne.

Adgang til eReolen Global

Du kan låne to bøger samtidig og du kan have bøgerne op til 21 dage. Det vil sige, at hvis du ikke har downloadet en bog, men kun streamet den, kan du returnere bogen, før de 21 dage er gået og låne en ny. 
Ligesom på eReolen kan nogle bøger være udlånt. Dem kan du reservere. Du kan have to reservationer ad gangen. Når bogen er klar til dig, har du 48 timer til at låne bogen. Ellers sendes den videre til den næste i køen. 

Læs her hvordan du bruger eReolen Global fra en pc/Mac

Læs her hvordan du bruger eReolen Global via en app til IOS/Android/Windows

 

 

eBook Central (Tidligere Ebrary)

Adgang via biblioteket

Indeholder mere end 32.000 engelsksprogede e-bøger i fuldtekst inden for alle fagområder og primært fra engelske og amerikanske forlag. De fleste er på engelsk. Mange er på højt niveau, og mange er velegnede til opgaveskrivning.
Ebook Central har gode søgefunktioner, hvor der fx kan søges på tværs i alle ebøgerne. Der er også en meget fin emneliste.

- Introfilm til Ebook Central

 

Læs her mere generelt om lån, download og streaming af e-bøger