Lokalhistoriske bøger

Arkivet har en stor samling bøger om Amager og i særdeleshed om Tårnby. Du kan låne bøgerne fra Amagerhylden og se i bøgerne fra Tårnby-rummet - begge på Tårnby Hovedbibliotek.

Tårnbyrummet


Tårnby Stads- og Lokalarkiv har ca. 3.000 bøger, der handler om hele Amagers historie, men med vægt på Tårnby Kommune. Bøgerne kan findes i bibliotekets søgebase. 
Du kan søge på bøgerne i søgefeltet øverst på siden!

Tårnby-rummets bøger

Bøgerne i Tårnby-rummet kan ikke lånes med hjem, men kan i de fleste tilfælde lånes fra Amagerhylden på Tårnby Kommunesbiblioteker eller skaffes fra et andet bibliotek.
Du kan altid læse dem i Tårnby-rummet på hovedbiblioteket.

Bøger om Amager, som du kan låne med hjem, står lige uden for Tårnby-rummet på Amagerhylden!

Du kan søge efter lokalhistoriske bøger. Både dem, du kan låne, og dem du kun kan læse på biblioteket.

Amagerhylden

På lokalarkivet har vi valgt at kalde hylderne med bøger om lokalhistorie på Amager for Amagerhylden. Her findes bøger om hele øen, men med hovedvægten på Tårnby Kommune - ligesom det også er her de lokalhistoriske film til udlån findes og slægtsforskningens mange bøger.

Begrebet en amagerhylde har desværre ikke kun noget med Amager at gøre. Hylden findes i hele landet med mange andre navne: pyramide, perami og tablet samt dragkistehylde, når den var stillet ovenpå en dragkiste. Det er en tresidet hængehylde med plads til opstilling af kopper, nips og andre fine ting i landbrugshjemmene.

Lån bogen på Amagerhylden

Amagerhylden som den så ud i oktober 2020.
Foto: Tårnby Stads- og Lokalarkiv