Arkivets ældste julebillede

Se juletræet fra ca. 1888. Det er arkivets ældste julebillede. Juletræet var hos familien Petersen i villa Søvang i Alleen. Der er også to fotografier fra juletræsfester, som du gerne må hjælpe med at sætte navn på.

Hjemmets højtid

Arkivets ældste julefotografi
Juletræ ca. 1888 hos familien Petersen i villa Søvang i Alleen. Fra venstre Oscar og Hilda Jansen, Axel Clausen, inde ved juletræet: Catarina Petersen og yderst til højre ved døren Ouscher Petersen.
Foto: Tårnby Stads- og Lokalarkiv, B565
 

Det er over 200 år siden, det første danske juletræ blev tændt. Det fandt efter sigende sted på godset Holsteinborg i 1808. 

Du kan læse mere her om juletræet historie.

Juletræsfest på Kastruplund

Mange har været til juletræsfest i Kastruplund i deres barndom. En stor begivenhed uanset hvem man var. Træet med pynt, godter og julemand har gjort festen uforglemmelig.

Eleverne fra Kastrup Kost- og Realskole har fået mange forskellige nissehuer. Det var længe før, alle nissehuer absolut skulle være røde. Børnene er meget opmærksomme og vel også lidt spændte.

Juletræsfest i Kastruplund

Forrest med matrostøj sidder Reiner Tønnesen. Pigen bagved halvt oprejst med hvid hue er Rigmor Larsen. I bageste række nr. 6. er Frølund Thomsen. Fotograferet omkring 1930.
Foto: Tårnby Stads- og Lokalarkiv, B3558

Fortæl din juletræshistorie fra en foreningsfest

Arkivet vil meget gerne have din historie om en juletræsfest – med fagforeningen, Kastrup Glasværk eller en sportsforening. Arkivet vil også meget gerne låne dit fotografi af den festlige begivenhed, så vi kan registrere den.
Send din historie til arkivet. Husk du ikke skal skrive personfølsomme oplysninger i mailen.

Kan du kende nogen på billedet?

Hvis du kender nogle af børnene eller de voksne, så skriv det til arkivet - vi vil meget gerne have flere oplysninger om billedet.

 Tårnby Stads- og Lokalarkiv, B3878
Syrefabrikkens julefest her afholdt i lejerforeningslokaler i Kastrupkrogen. Det er uvist om det er fabrikkens julefest eller om det fagforeningen for arbejderne på Syrefabrikken. Fagforeningen har holdt juletræsfest siden 1913. Fotografiet af denne fest er fra 1953.
Foto: Tårnby Stads- og Lokalarkiv, B3878
 

Du kan se nogle af arkivets fotografier om juletræer og også om julefester