Tårnby Lokalarkiv

Du kan på Tårnby Lokalarkiv se over 275 sider om lokalhistorien i Tårnby Kommune. Dem kan du finde i menuen til venstre. Du kan også se nogle af de nyheder og arrangementer, arkivet er med i. 

Tårnby-frisen
Så tager vi fat på et nyt år - som byder på undervisning i slægtsforskning, Glasmarked 2019, en beretning om Flugten fra Kastrup i oktober '43 og en ny lokalhistorisk udstilling om Vestamager på Plyssen.
Flugten fra Kastrup
Flugten fra Kastrup i oktober '43
Viden om Tårnby - historisk og kulturelt
  • Du kan se arkivets oversigt med værker om Tårnby og foruden kan du søgefeltet finde mere end 400 bøger til udlån om Tårnby og Amager samt 700 bøger til læsning i Tårnby-rummet.
  • Du kan se de forskellige numre af det lokalhistoriske tidsskrift Glemmer Du, der er mere end 225.
  • Du kan se arkivets udgivelser og bøger, som kan købes på Tårnby Kommunebiblioteker.
  • Du kan også låne en række lokalhistoriske film.
  • Desuden er arkivets materiale på arkiv.dk med en masse små historier om folk og steder i Tårnby. Der er blandt andet 8.000 fotografier registreret.
De danske jøders flugt oktober 1943
Gå en lokalhistorisk tur
Kastrup og Maglebylille spillede en stor rolle i oktober 1943 med at hjælpe de danske jøder til Sverige under jødeforfølgelsen. Du kan se fotografier og læse historier om fiskere, hjælpere og flygtninge på din mobil, mens du går en tur. Du kan bruge kortet til at finde, hvor du vil gå.
Gå til Kortturen Jødernes flugt oktober 1943
Ungdomsklubben på Rhodesiavej i 1961
Arkivet efterlyser
Tårnby Stads- og Lokalarkiv efterlyser materiale, som ikke er i samlingen. I arkivsprog kaldes det, at der er huller i samlingen, når der er en tidsperiode eller et område der ikke er dækket tilstrækkeligt med materiale. Du kan skrive til arkivet, hvis du har noget du kan bidrage med af enten viden eller materiale.
Saltholm
Saltholm
Læs om Saltholm - Tårnbys store grønne område i Øresund. Du kan også se andre af Tårnby Kommunes seværdigheder.
Slægtsforskning
Begynd at slægtsforske
Kom i gang med at forske i din slægt. Arkivet har samlet nogle gode råd til dig. Arkivet har samlet nogle trin, du næsten med sikkerhed skal igennem, når du går i gang med at slægtsforske. 
Væveriet Plyssen
Lokalhistoriske udstillinger
Kom til Udstillingscentret Plyssen på Amagerstrandvej 350 for at se en udstilling om dengang der var væveri. Du kan også se en ny udstilling med fotos fra et familiealbum fra gården Ved Diget.