Tårnby Lokalarkiv

Du kan på Tårnby Lokalarkiv se over 275 sider om lokalhistorien i Tårnby Kommune. Dem kan du finde i menuen til venstre. Du kan også se nogle af de nyheder og arrangementer, arkivet er med i. 

Tårnby-frisen
Gå en lokalhistorisk tur
Kastrup og Maglebylille spillede en stor rolle i oktober 1943 med at hjælpe de danske jøder til Sverige under jødeforfølgelsen. Du kan se fotografier og læse historier om fiskere, hjælpere og flygtninge på din mobil, mens du går en tur. Du kan bruge kortet til at finde, hvor du vil gå.
Gå til Kortturen Jødernes flugt oktober 1943
De danske jøders flugt oktober 1943
Flugten i oktober 1943 - efterlysning
I år er det 75 år siden, nazisterne ville sende de danske jøder i koncentrationslejr i Tyskland. For en stor dels vedkommende skete det heldigvis ikke. De blev sejlet over til Sverige - på forskellig vis. I arkivet vil vi gerne have historier fra Kastrup og andre steder i kommunen, hvor mennesker satte livet på spil for at hjælpe et medmenneske. Vi vil også gerne have historier om de danskere, der pludseligt blev til flygtninge i deres eget land. Skriv til arkivet, hvis du vil bidrage eller kender nogen der vil.
Ungdomsklubben på Rhodesiavej i 1961
Arkivet efterlyser
Tårnby Stads- og Lokalarkiv efterlyser materiale, som ikke er i samlingen. I arkivsprog kaldes det, at der er huller i samlingen, når der er en tidsperiode eller et område der ikke er dækket tilstrækkeligt med materiale. Du kan skrive til arkivet, hvis du har noget du kan bidrage med af enten viden eller materiale.
Saltholm
Saltholm
Læs om Saltholm - Tårnbys store grønne område i Øresund. Du kan også se andre af Tårnby Kommunes seværdigheder.
Slægtsforskning
Begynd at slægtsforske
Kom i gang med at forske i din slægt. Arkivet har samlet nogle gode råd til dig. Arkivet har samlet nogle trin, du næsten med sikkerhed skal igennem, når du går i gang med at slægtsforske. 
Væveriet Plyssen
Lokalhistoriske udstillinger
Kom til Udstillingscentret Plyssen på Amagerstrandvej 350 for at se en udstilling om dengang der var væveri. Du kan også se en ny udstilling med fotos fra et familiealbum fra gården Ved Diget.