Glemmer Du 2008

GLEMMER DU er Stads- og Lokalarkivets tidsskrift. På siden kan du se dem, der er udgivet i 2008.
Amagere har siden den sene middelalder afsat deres grønsager i København. Øen er med god grund blevet kaldt for Københavns  spisekammer, for Amager har stået Københavnerne bi med disse varer såvel i freds- som krigstid.
 
Det første bibliotek i Tårnby Kommune blev etableret i en privat lejlighed i Alleen 30 i Kastrup den 3. november 1899.
Den 20. april 1908 vedtoges en ny kommunal valglov, der for første gang gav kvinder ret til at stemme ved kommunevalg og stille  op til samme.
 
Dette nummer af Glemmer Du handler specielt om skillingsviserne fra Amager.
 
I dette nummer fokuseres på byggeriet af lejligheder i kommunen fra 1940erne og 1950erne, en periode, hvor befolkningstallet steg med ca. 75 %. Flere af byggegrundene havde tidligere været anvendt til dyrkning af bl.a. grønsager.
 
Glemmer du 5/2008
Nr. 5, 2008
Bag apotekets mure, del 1
Cornelia og Tårnby Apotek
Tårnby Apotek får til næste år nye lokaler i det Sundhedshus, der er ved at blive opført ved Amager Landevej ved siden af  biblioteket. Det er derfor oplagt at lade Cornelia Corneliussen fortælle om sit liv gennem 44 år som defektrice på apoteket. Dengang fremstillede apoteket selv de fleste piller, pulver og miksturer, så arbejdsgangen var en hel anden end i dag.
 
Glemmer du 6/2008
Nr. 6, 2008
Bag apotekets mure, del 2
Cornelia og Tårnby Apotek & Sundhed
Erindringen af Cornelia Corneliussen fortsætter i dette Glemmer Du.
Tårnby Kommunes Sundhedsuge i oktober satte fokus på sport, motion, sund kost og hvordan man får det bedre gennem træning, selvom man er ramt af sygdom. Her fortælles lidt om fortidens sygdomme og indsats for en sundere tilværelse.