Camping

Læs om Tårnby Camping der lå ved Kastrup Strand fra 1966 til 1978 - et stykke historie om hvordan der blev holdt ferie ved Amagers østkyst.

Camping

Tårnby Camping ved Amager Strand ca. 1966
Foto: Tårnby Stads- og Lokalarkiv, B1537

Campingliv på Kastrup Strand

I 1966 åbnede kommunens første campingplads ved Amager Strandvej 341. Dansk Camping Union stod for pladsen, området blev lejet af kommunen. Pladsen kunne rumme 400 personer fordelt i telte og campingvogne, men var forbeholdt campister fra provinsen og udlandet. Der var fine bade- og toiletforhold, tillige med køkken og vaskemuligheder. Desuden var der et supermarked, som købmand Kaj Westh fra Kastrup stod for. Han havde også købmandsforretningen i Kastruplundgade 35.

 Har du billeder eller historier fra din ferie herfra, så skriv til arkivet.

Festlig indmarch ved åbningen af Tårnby Camping, maj 1966
Festlig indmarch ved åbningen af Tårnby Camping i maj 1966.
Foto: Tårnby Stads- og Lokalarkiv, B2819
 

Åbningen

"Mage til billig hotel findes intetsteds i byen", skrev B.T. Det kostede 3 kr. for voksne og 1 kr. for børn, intet for telte men 2 kr. for en campingvogn, der også kunne forsynes med el. I den nyopførte bygning var der foruden ovennævnte faciliteter en lejlighed for lejrchefen Chr. Christiansen. Campingpladsen blev nedlagt efter sæsonen i 1978. Campingpladsens hovedbygning ligger endnu på Amager Strandvej og benyttes blandt andet af forskellige foreninger.

Åbning af campingpladsen

Fra den festlige åbning i 1966 Foto: Tårnby Stads- og Lokalarkiv, B2822

Tårnby Camping 1966

Hovedbygningen ved campingpladsen kort før åbningen.
Foto: Tårnby Stads- og Lokalarkiv, B1535