Lokalhistoriske udstillinger

Arkivet har to faste udstillinger på Kastrupgårdsamlingen. Desuden udstilles der større og mindre udstillinger på udstillingscentret Plyssen og på Tårnby Kommunebiblioteker.

På Kastrupgårdsamlingen
Lokalarkivet har to faste lokalhistoriske udstillinger på Kastrupgårdsamlingen: Midt på Amager og Kastrup Glas.

Udstilling på Kastrupgård

Ved hjælp af plancher og genstande skitseres livet i Tårnby fra svenskekrigene til i dag i udstillingen Midt på Amager. Her lægges vægt på at beskrive Tårnby ikke så meget som en forstad til København, men snarere som en kommune med sit helt eget udtryk - fra de grønne områder på Vestamager og Saltholm til deciderede landsbymiljøer i Tømmerup, Ullerup og det nu forsvundne Maglebylille.

Udstilling på Kastrupgård

I glasudstillingen Kastrup Glas vises Kastrup Glasværks produktion og glasmagernes liv ved hjælp af modeller, plancher og genstande. Desuden er der en stor samling af glas produceret på Kastrup Glasværk med salg for øje samt en del fusk, som blev produceret for sjov i fritiden af glasmagerne.

Kastrupgårdsamlingen
Du kan se Kastrupgårdssamlingens hjemmeside for åbningstider og andre praktiske informationer.
På Kastrupgårdsamlingen er der faste udstillinger med malerier og keramik af Th. Philipsen. Det er især malerier af Saltholm.

Der er også skiftende kunstudstillinger.
 

På Plyssen
Lokalarkivet har et samarbejde med Plyssen om lokalhistoriske udstillinger og lokalhistorisk virksomhed. I 2013 var det en udstilling om De Gule Huse i Tårnby Kommune. Arkivet vil gerne have endnu flere billeder af gule huse fra hele kommunen. Se din by på en anden måde – og vær med til at fortælle historien! Du kan se åbningstiderne og andre praktiske informationer på Plyssens hjemmeside.

Udstilling på Plyssen
Sådan kan du gøre: Du har måske et fotografi af et gult hus eller en gul gård derhjemme, som du gerne vil give til arkivet. Hvis du skriver en historie om huset og tager fotografiet med til biblioteket, så kan vi scanne og fotokopiere det. Eller du kan: Scanne dit fotografi i en god opløsning og sende det til bibliotekets mail bibliotek@taarnby.dk sammen med en fortælling, så klarer vi resten.

Vi glæder os til at se din historie!
 

På Tårnby Kommunebiblioteker
Fra tid til anden udstiller arkivet større og mindre lokalhistoriske udstillinger på Hovedbiblioteket og Vestamager Bibliotek.