Film

Carl Th. Dreyer
Fri adgang

Information om en af dansk films største instruktører, Carl Th. Dreyers, værker og virke.

OBS: På http://www.filmstriben.dkkan du se film om og af Carl Th. Dreyer.

 

Danmarks Nationalfilmografi
Fri adgang

Oplysninger om samtlige danske spillefilm fra 1930 og frem til i dag, samt alle danske stumfilm. Udførlige oplysninger på et stort antal danske kort- og dokumentarfilm og premieredatoer på udenlandske film i danske biografer fra 2000 og frem.

 

European Film Gateway
Fri adgang

En visuel indgang til den europæiske filmarv og til de skatte, der befinder sig rundt omkring på de forskellige filmarkiver. EFG samler 16 filmarkiver fra hele Europa i en database, hvor man kan finde over 500.000 digitaliserede film, fotografier, billeder og tekster om alt fra de første levende billeder til sjældne kortfilm af eksempelvis Michelangelo Antonioni og Lars von Trier.

 

Filmcentralen
Adgang til Filmcentralen
Her kan man læse om alle kort- og dokumentarfilm, som DFI har støttet produktionen af. Derudover er ca. 300 af de støttede kort- og dokumentarfilm vederlagsfrit tilgængelige for alle borgere, fordi DFI har frikøbt rettighederne hos producenterne.

 

Filmstriben
Adgang til Filmstriben
Landsdækkende tjeneste fra Det Danske Filminstitut, hvorfra man kan se kort- og dokumentarfilm på nettet. Der kommer løbende flere film til, i takt med at de bliver digitaliserede og der er noget for alle, både voksne og børn.

 

Internet Movie Database
Fri adgang

Den største internationale filmdatabase på nettet. Mange søgemuligheder som titler, personer og plots.

 

Kastrup Bio
Fri adgang

Se det aktuelle program i Kastrup Bio og bestil billetter.

 

Scope
Fri adgang

Se hvilke film der går i biografen, hvem der er med, og hvad de danske anmeldere mener. Mulighed for at søge diverse oplysninger i websitets filmdatabase.

 

YouTube
Fri adgang

Populær webportal, hvor man frit kan dele sine videoklip. Brugere kan uploade videoer, se andres videoer og kommentere hinandens videoer.