aof logo

Om dette arrangement

Tid
19:30 - 21:30
Pris
295 Kr
Target
Alle
Foredrag

Fantastiske fortællinger. Livet som drabschef v. Ove Pedersen

28.10.19
"Roskildes Wallander", tidligere drabschef Ove Pedersen, fortæller fængende om et helt liv med efterforskning af de allerværste sager.

Han arbejdede ved Kriminalpolitiets Drabsafdeling på Politigården i København i 80'erne, hvor den første store rockerkrig buldrede, og Bullshit-lederen Makrellen blev dræbt af Jønke. I samme periode blev to unge mænd skudt og dræbt på Femøren på Amager, og jagten på den fløjtende gerningsmand satte ind.

I over 40 år har Ove Pedersen været ansat ved politiet år og ledet efterforskningen af et utal af de mest bestialske drab, seksuelle og voldelige overgreb på børn, store ulykker, katastrofer og terror. I foredraget kommer vi tæt på flere af drabssagerne, dødsulykken på Roskilde Festivalen i 2000, terrorsagen fra Kundby, hvor en blot 15-årig pige blev anholdt og sigtet for forberedelse af bombesprængninger, og vi hører også om flere af de grusomme sager, hvor børn og unge er blevet udsat for seksuelle og voldelige overgreb fra personer, der har stået dem nær.

Efter sin tid ved Københavns Politi efterforskede Ove Pedersen ud fra sit kontor på politigården i Roskilde, hvor han arbejdede for det nuværende Midt- og Vestsjællands Politi, indtil han valgte at gå på pension i 2017.

Foredraget er en del af foredragsrækken Fantastiske Fortællinger 2019. En række spændende foredrag, der har sit afsæt i nogle fantastiske og til tider grænseoverskridende fortællinger. 

Samlet pris for de 3 foredrag: 295,- kr.  Billetter købes via AOF Amager

Foredragene arrangeres i samarbejde mellem AOF Amager og Tårnby Hovedbibliotek.