faktalink

Faktalink

Adgang
Hjemmefra
Faktalink er god til dig, der skriver opgave i folkeskolen eller gymnasiet og har brug for at få overblik over dit emne eller en bestemt historisk periode.

Fakta til at forstå

I Faktalink finder du både introduktioner og uddybende information om aktuelle og historiske emner. Der er links til videre læsning på nettet samt henvisninger til f.eks. artikler og bøger.

Faktalink er særligt god til dig der går i folkeskolens ældste glasser, i gymnasiet eller dig der har brug for at sætte dig ind i et emne eller finde yderlig relevant litteratur og information om noget specifikt.

Artiklerne er skrevet så selv komplekse emner bliver let forståelige og overskuelige at gå til. De er udarbejdet af bibliotekarer, journaliser eller andre med faglig ekspertise på et givent område. Alle arktiker belyser emnet analyserende og fra flere vikler ligesom de indeholder debat og perspektivering.

Fakta til de yngre

Folkeskolens ældste klasser og gymnasieelever kan med fordel bruge hele siden, mens de yngste klasser kan bruge Faktalink Light, der indeholder lettere og kortere artikler. Du finder Faktalink Light i menuen øverst på Faktalinks side eller på dette link: https://faktalink.dk/faktalink-light
 

NB. du skal være bosat i Tårnby Kommune og være oprettet som låner på Tårnby Kommunebiblioteker for at bruge Faktalink.
Er du bosat i en anden kommune kan du undersøge på dit lokale folkebibliotek om de har Faktalink. Har du UniLogin kan du også logge på med det.

Vejledning

1. Log ind med det bibliotekslogin du normalt bruger, når du låner bøger eller med dit UNI-login.
2. Søg i temaer eller emner.
3. Vælg Faktalink Light for en lettere og kortere version af teksterne.