læsekompasset

Læsekompasset

Adgang
Hjemmefra
Mangler du inspiration til din næste læseoplevelse kan Læsekompasset komme dig til undsætning. Har du f.eks. et forfatterskab du er særlig glad for at læse, kan du søge på forfatteren og Læsekompasset vil servere andre forfatterskaber der minder om. Eller vil du gerne finde en bog med et bestemt tempo, stemning eller fortæller, er der også hjælp at hente hos Læsekompasset.

Hvad er Læsekompasset?

Læsekompasset er et inspirationsværktøj til voksne læsere af skønlitteratur. Ved at servere en lang række valgmuligheder indenfor universer, fortællerstemmer, stemninger, skrivestil, længde, handlingstid mm. hjælper Læsekompasset med at finde frem til den bog du ikke vidste du gerne vil læse.

Ligeledes kan man ved at søge på et forfatterskab eller en specifik titel finde titler og forfatterskaber der minder om det man har søgt op. Det kan f.eks. være en hjælp hvis med netop har læst sidste side af sit yndlingsforfatterskab.

Hvem kan bruge Læsekompasset?

Alle kan bruge læsekompasset, men er du bosat i Tårnby Kommune og oprettet som bruger på Tårnby Kommunebiblioteker har du mulighed for at lave inspirations- og huskelister og for at bestille bøger via Læsekompasset til afhentning på enten Tårnby Hovedbiblioteket eller Vestamager Bibliotek. Du skal blot bruge dit bibliotekslogin til at logge ind på Læsekompasset.

Logger du ind vil Læsekompasset også kunne give dig personaliserede forslag på baggrund af dine tidligere lån eller interaktion med sitet.

Vejledning

  • Log ind med dig bibliotekslogin som du normalt bruger når du skal låne bøger på Tårnby Kommunebiblioteker.
  • I søgefeltet kan du enten på et specifikt forfatterskab, en titel eller vælge en eller flere af de forskellige muligheder indenfor stemning, tempo, længde, univers, fortællerstemme, sprog, skrivestil og handlingstid.
  • Finder du en titel du gerne vil læse, kan du ved at trykke på den tilføje den din liste eller vælge at låne den som fysisk bog eller e-bog (hvis den er på eReolen).
  • Ønsker du at finde inspiration ud fra en given titel kan du taste  ”Minder om” og der vil komme nye titel forsalg.