Uge 17. Fordi vi sammen står stærkest på vejen mod et grønt, sundt og rart Tårnby

22.04.24
Uge17: Klima, Miljø og Verdensmål er Tårnby Kommunens tilbagevendende uge, hvor alle er inviteret til at blive klogere på, hvordan vi i samarbejder, kan skabe en skøn, hyggelig og bæredygtig by og sætte vores præg på den grønne klode og dagsorden.

Under Uge17 kan man opleve en lang række af sjove, lærerige, fælleskabende og berigende aktiviteter flere steder i kommunen.

Det sker når flere foreninger, erhvervsdrivende og institutioner i kommunen inviterer til bæredygtige handlefællesskaber – der er fællesspisninger, skraldeindsamling, byttebørser, foredrag, rundvisninger og meget mere på programmet.

Download programmet her 

Fra Verdensmål til hverdagsmål i Tårnby


FN’s 17 Verdensmål omhandler natur og mennesker socialt, i samfundet og internationalt. 
Nok er verdensmålene politisk besluttet af FN’s 193 medlemslande, men politikerne kan ikke skabe forandringen alene. For at skabe en fremtid med mere lighed, bedre uddannelse og øget sundhed for alle, er vi nødt til at stå sammen. 
Når vi inviterer til en uge med fokus på verdensmålene, er det ud fra en overbevisning om at viden og indsigt giver anledning til at handle. Samtidig er det med en tro på, at vi kan hente inspiration hos hinanden og tænke på tværs, indgå i nye stærke fællesskaber og styrke sammenhængskraften og den bæredygtige udvikling i kommunen.

”Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget og sammen kan vi gøre endnu mere”, går ofte igen, når der tales om verdensmål og handling. 
Selv de små skridt baner vejen og forskning peger på at ændringer i egen favn har indvirkning på omverden. Ved at starte i egen kommune, kan vi måske også komme til at spille en rolle i det større globale perspektiv. 
Sundhed og trivsel, bæredygtige byer og lokale samfund og ansvarligt forbrug.


Verdensmål 3, 11 og 12 er nogle af de verdensmål arrangementerne under Uge17 beskæftiger sig med. 


Ved at bringe mennesker sammen, når der indbydes til bæredygtige handlefællesskaber for børn, unge, ældre bliver der skabt værdifællesskaber der er vigtige i kampen mod ensomhed. Det er også et vigtigt verdensmål at opnå. 
Verdensmål 17 hedder ”partnerskaber for handling”. Programmet for ugen er i år blevet til i samarbejde mellem ARC, DAC, Den Blå Planet, DHL, Hjerteforeningen, Ildsjælene, KG66, Kvinder i Tårnby, Københavns Lufthavn, LEGO, Repair Cafe Tårnby, Scandic CPH Strandpark, Tårnby Forsyning, Tårnby Kirke, Tårnby Kreativ Klub, Tårnby Park Studio, VSK Amager, Ældresagen samt Tårnby Kommune.

Uge17 fandt første gang sted som landsdækkende temauge i 2023, hvor bibliotekerne i samarbejde med organisationer og borgere i mere end 70 kommuner satte fokus på sundhed, trivsel, social- og bæredygtig bevidsthed og stærke lokale handlefællesskaber.

Logo Verdensmål
Tags