Blomstereng ved Kastrup Gymnastikhal. Fotograf: Hanne Christensen. Foto: Tårnby Stads- og Lokalarkiv
Blomstereng ved Kastrup Gymnastikhal. Fotograf: Hanne Christensen. Foto: Tårnby Stads- og Lokalarkiv

Den gode gamle modernatur

23.06.21
Kan du også huske, da du som barn gemte dig i det høje græs? Hvor et vildnis kunne sætte gang i et barns fantasi. Dengang hvor der var mere uspoleret og upoleret naturlig vild natur med summende insekter, fuglekvidder og blomstrende enge.

Vi vil det vilde

Tårnby Kommune vil mere af det flotte ord biodiversitet frem for golde græsplæner og friserede parker.

Prøv at tænke tilbage. Hvor vild en natur legede du i, da du var barn? Var græsset højt, grøften fuld af blomster og træerne selvsået? Dengang du kunne lægge sig på ryggen og lytte til lærken, se de travle svaler og opleve småfugle hoppe ind og ud af deres reder i gamle træer. Eller du kunne dovne på en høstet mark, mens alverdens dyr spiste de tabte korn. I en tid hvor skellene var fyldt med mirabelletræer, hyld og tjørn. Markerne var røde af valmuer eller blå af kornblomster. Kunne du cykle med åben mund - uden at få en tordenflue i munden? 

Dengang hvor alt ikke var planeret med fliser eller kortklippet græs i haverne, men der var køkkenhave, buske og gamle frugttræer som børn og dyr kunne deles om. Her lå kvas- og kompostbunker i hjørnerne. Her blev træerne enorme, så der blev skygge til små og store. Beplantningen var mere end ligusterhæk og en gulnet græsplæne.

Vi vil være vilde med vilje - igen. Vi vil give den forskelligartede og frodige natur til vores børn og børnebørn.

 Tårnby Stads- og Lokalarkiv, B8974
Brønderslev Allé på sommerdag - i baggrunden ligger Englandsvej. Grøftekanter, beplantede markskel og masser af grønt på det gamle sort-hvide foto fra 1945.
Foto: Tårnby Stads- og Lokalarkiv, B8974
 

Kom og vær med

Vil du være med til at bedre forholdene for naturen, store og små dyr og os alle? Så kan du se mere om, hvordan du kommer i gang og hvad du kan gøre.

Se alt det vilde du kan være med til

Læs mere om hvad Tårnby Kommune gør

Vi vil være Danmarks vildest kommune

Vi vil være vilde med vilje