Skal du aflevere opgave i morgen?

25.06.21
Hvis du, eller en du kender, er i sidste øjeblik med afleveringen, så kan du hente førstehjælp her.

Mangler du litteratur?

Hvis du er i sidste øjeblik, får du brug for korte tekster, der ligger online tilgængeligt. Log på taarnbybib.dk, søg på dit emne og afgræns i venstre side på ”Materialetype”, så du for eksempel finder resultater som avisartikler eller tidsskriftartikler.

Avisartikler: Du har adgang til artiklen, hvis du er logget ind. Klik på posten, og klik dernæst på Læs artikel.

Tidsskriftartikler: Du har adgang til artiklen, hvis der står Online: Tidsskriftartikel. Klik på posten, og klik dernæst på Se online.

Faktalink.dk er bibliotekernes artikelsamling til opgaveskrivende, som du har adgang til med de oplysninger, du plejer at bruge på biblioteket.

Mangler du kilder?

Historiske kilder, ofte tekster fra ”fortiden,” kan du i mange tilfælde også finde online. Aarhus Universitet har samlet en række online tilgængelige kilder på danmarkshistorien.dk/kilder, mens du skal have fat i Historiens verden, hvis det er verdenshistorien, du skal bruge kildetekster til. Vælg "Kilder" i menuen for oven. Skriver du om kvindernes historie, kan du i stedet med fordel tage fat i Kvinfos samling af online Kvindekilder.

Mangler du at skrive opgaven?

skrivopgave.dk kan du få hjælp til at organisere din opgave og få styr på hele skriveprocessen fra start til slut. Der er også hjælp at hente, hvis du slet ikke kan komme i gang med at skrive.

Mangler du at lave litteraturlisten?

Få hjælp af bibliotekernes litteraturliste-automat, når du skal have stillet din litteraturliste korrekt på. Find den på litteraturlisteautomaten.dk.

Er du gået helt i stå? Biblioteksvagtens bibliotekarer sidder klar ved chat, mail og telefon. Du kan også se deres svar på andres spørgsmål. Find det hele på Biblioteksvagten.dk.