Forestil dig Tårnby i fremtiden

10.10.23
Har du tænkt over, hvordan fremtiden kan blive grøn og frodig og med stærke fællesskaber?

Forestil dig, at du går fra vandtårnet på Englandsvej og gennem Vinkelhusenes grønne områder. Ved siden af legepladser og fællesopholdsarealer står frodige nyttehaver, hvor beboerne i fællesskab gror deres grøntsager. Skuret står åbent, og du kan se ind til de mængder af haveredskaber, værktøj og køkkenmaskiner beboerne frit kan låne og hvor I hjælper hinanden med at reparere alt fra elektronik til tekstiler.

Forstil dig, at du fortsætter ud i Byparken, hvor de små miyawaki skove skaber naturlige oaser, hvor børnene kan tumle omkring, naboer kan mødes til picnic og fælles arbejdsdage, når biodiversiteten skal plejes og verdenssituationen vendes.

Forstil dig, at du fortsætter gennem Travbaneparken, hvor små kvadrater af gamle kornsorter afgrænser fodboldbanerne, og ud af Snoghøj Alle og forbi kvarterets fælles solcelleanlæg. Inden du når til Kirstinehøjs solcellebeklædte tage, drejer du til venstre af Højskolevej og lander på Amagerlandevej, hvor du fortsætter i sydgående retning.

Forstil dig, hvordan piletræerne på begge sider af landevejen svajer i vinden, mens de suger vand til sig, så kommunens kældre holdes tørre selv ved skybrud. Og forstil dig, hvordan elbilernes susen har hård konkurrence fra fuglens kvidren og insekternes summen.

Forstil dig, hvordan du ved vejs ende når til Flyvergrillen. Og bare rolig. Selvom vegetarburgeren har fået en ordentlig opgradering, kan du stadig få din grillkylling – den er leveret fra en af områdets økologiske gårde.

Og selvom de europæiske hurtigtoge betyder, at der ikke er lige så mange flyafgange, kan børnene stadig godt spotte fly. Imens skimmer du en af lokalaviserne, hvor du læser, hvordan fællesskaber på tværs af generationer har gjort de ensomme i Tårnby mindre ensomme og hvordan børnene er blevet roligere og gladere med mere nærværende voksne, efter bæredygtige arbejdsrutiner er blevet hverdag.

Når vi i fællesskab går sammen om at skabe en mere bæredygtig fremtid med klima, miljø og sociale fællesskaber i fokus, så er dette ikke noget, vi vil være nødt til forestille os. Med fælles indsats er det scenarier som kan blive til virkelighed.