Om dette arrangement

Tid
13:00 - 16:00
Pris
Gratis
Målgruppe
Alle
Litteratur

Nordisk sprogcafé - tag med på rejse i de nordiske sprog

24.11.19
Har du lyst til at lære de nordiske sprog lidt bedre at kende og prøve at sige et par ord på svensk, norsk, finsk, islandsk, færøsk eller grønlandsk? Så kom og deltag i det nordiske fællesskab og få en lærerig og underholdende eftermiddag på hovedbiblioteket.

Kl. 13 - 14
Fra oldnordisk til nordisk ved Jørgen Haugan

Som indledning til sprogcaféen vil norskfødte forfatter og lektor i nordisk litteratur Jørgen Haugan give et kort overblik over de nordiske sprogs udvikling fra oldislandsk til de sprog, vi i dag kender som dansk, svensk, norsk og islandsk. Hovedvægten vil ligge på det norske sprogs forhold til det danske, ikke mindst i relation til, at Norge og Danmark var i union fra 1380 til 1814. Jørgen Haugan fortæller også om farlige ord og lumske ligheder mellem norsk og dansk.

Kl. 14 - 16
Nordisk sprogrejse
I sprogcaféen har hvert nordisk sprog en station, som du kan besøge på rejsen rundt i Norden, og hvor du kan møde og tale med en eller flere ”sprogkonduktører”, der taler et nordisk sprog. Du kan også få en lille sproglig udfordring eller opgave på hver station. (F.eks. udtal det længste ord på grønlandsk, eller gæt hvad ”roligt” betyder på svensk?)

Få stempel i ”passet” og vind en nordisk kurv
Vi giver dig et pas med på rejsen, og hvis du har passeret stationen og løst en sproglig udfordring, får du et stempel i passet. Kan du løse alle de sproglige udfordringer, deltager du i konkurrencen om en kurv med nordiske specialiteter.

Gratis billetter    

Arrangementet er en del af efterårets NordLit program, der sætter fokus på Norden i kultur, litteratur og sprog i anledning af Foreningen Nordens 100-års jubilæum.

Tags