Om dette arrangement

Tid
16:30 - 18:00
Pris
Gratis
Målgruppe
Voksne
Workshop

Samtalesalon: Om demokrati - den mindst dårlige styreform

11.10.21
Vi læser, hører og ser i medierne, at demokratiet er under pres. Andre styreformer vinder fodfæste i lande tæt på os, populistiske tendenser dominerer valghandlinger og kriser tæt på os betyder, at vi nogle gange må give køb på demokratiske rettigheder.

Demokratiforsker Svend-Erik Skaaning har skrevet Tænkepausen Demokrati. Han fortæller at demokratiet har været i krise lige siden det opstod i oldtidens Grækenland. Derfor behøver vi ikke for alvor frygte for dets fremtid. Men det er vigtigt at vi bliver ved med at tale om og forsvare demokratiet, for det er trods alt den bedste styreform vi kender til.

Det skal vi tale om ved dagens samtalesalon, som er åben for alle – også selvom du ikke har læst bogen.

En samtalesalon er et samlingspunkt for mennesker, der gerne vil tale med hinanden på en ny måde. Mest af alt minder det om at tilbringe en hyggelig aften på en café, forskellen er bare, at til samtalesaloner kan man sagtens møde op alene, for salonværterne sørger for, at du kommer i snak med de andre spændende gæster uden at skulle bruge tid og krudt på den indledende kontakt.

Bibliotekarerne Laura Michelsen og Trine Marie Ulleriks er værter og de sørger for at guide jer igennem samtalerne. Velkommen til en eftermiddag hvor vi sammen bliver klogere på demokrati og samfund.

Materialer