Bestå din skriftlige opgave med hjælp fra biblioteket

06.12.23
Synes du det er svært at vide, hvordan du finder de helt rigtige materialer og kilder til din opgave? Det kan vi hjælpe dig med! Både når du kommer på biblioteket, og når du sidder bekvemt i din sofa.

Før du starter

Du ved nok godt, at det altid er en god idé at gå i gang i god tid. Men ved du, hvorfor? Selvom vi på bibliotekerne har rigtig, rigtig meget materiale om næsten alt, kan det godt være, vi kun har begrænset materiale om lige præcis det, du gerne vil skrive om. Derfor er det en god idé at gå i gang med informationssøgningen, allerede inden du får din problemformulering. På den måde kan du både sikre, at du faktisk kan finde de nødvendige materialer og fortælle din vejleder, hvad du kunne tænke dig at skrive om.

HJÆLP! Jeg skal skrive opgave

Ud over selve informationssøgningen kan det være svært at vide, hvordan man faktisk skriver en god opgave, men også det kan vi på biblioteket hjælpe dig med. Der er flere bøger om, hvad en god opgave skal indeholde, og hvordan den skal sættes op. Det kan derfor være en god idé at låne sådan en bog, allerede inden, du for alvor går i gang. Så kan du slå op i den undervejs i processen, når du bliver i tvivl om, hvordan du skal skrue din opgave sammen. Du kan også finde hjælp, inspiration og vejledning på skrivopgave.dk.

Søg materialer – trin for trin

Du kan søge og reservere bøger på vores hjemmeside taarnbybib.dk. Her finder du alle de materialer, vi har hos Tårnby Bibliotek. Finder du noget, du gerne vil bruge, kan du reservere dem – så får du besked, når du kan hente dem på reservationshylden. Du kan også søge på bibliotek.dk – her kan du bestille bøger fra andre biblioteker i Danmark og få dem leveret på dit lokale bibliotek. Det tager et par dage, før bøgerne kommer frem, så husk at bestille i god tid. Er du ikke tilfreds med det du kan finde, så husk, at vi på biblioteket gerne hjælper dig med at søge og bestille bøger hjem til dig.

På biblioteket hjemme i sofaen?

Den er god nok – du kan også finde information og materialer hjemme fra sofaen. Som bruger på Tårnby Kommunebibliotek og bosat i Tårnby Kommune har du mulighed for at bruge vores eBibliotek. Her finder du en række digitale databaser med artikler, forskningsmaterialer, kilder mm. inden for alle fag. Det er betalte journalister, undervisere, redaktører og professorer, der har skrevet materialet på databaserne. Det betyder, at du kan bruge informationerne og sikkert henvise til dem. Modsat f.eks. Wikipedia, hvor hvem som helst kan skrive indhold. Du finder vores eBibliotek på taarnbybib.dk/e-materialer. På siden taarnbybib.dk/studerende har vi samlet alt, hvad der er relevant, når du skriver opgave i forbindelse med din uddannelse.

Book en bibliotekar

Synes du stadig, det er svært, eller kniber det med at finde den nødvendige information? Panik ej, din lokale bibliotekar står klar til at hjælpe dig! Tårnby Kommunebiblioteker tilbyder mulighed for at booke en bibliotekar til hjælp med informationssøgning i forbindelse med studieopgaver. Udfyld formularen på taarnbybib.dk/studerende

Husk, at også pauser er vigtige

Når du skal holde pause, kan du bruge Filmstriben til at se film og eReolen til at høre en lydbog. Bor du i Tårnby Kommune kan du logge ind ved at bruge dit bibliotekslogin.

God fornøjelse med opgaveskrivningen!
Og husk, der står altid en bibliotekar klar med hjælp og svar!

Materials