For skoler

Her kan du få et overblik over Tårnby Kommunebibliotekers tilbud til og samarbejder med skoler i Tårnby.

Samlet oversigt over skoletilbud 2024-25

Icon Description

0.klasser:

Sprogfitness
Sprogfitness i Sundhedsugen. Eleverne bliver ført gennem forskellige kropslige lege med udgangspunkt i alfabetet, rim og stavning.

 

1.klasser: 

Biblioteksbesøg
Eleverne bliver introduceret til biblioteket, får lånerkort og låner bøger med hjem.  

 

3.klasser: 

Foredrag med fagbogsforfatter Troels Gollander
Forud for Naturvidenskabsfestivallen bliver eleverne inviteret til et foredrag på biblioteket af fagbogsforfatter Troels Gollander. Eleverne får gode tips til at skrive deres egen lille fagbog, som efterfølgende udstilles på Tårnby Hovedbibliotek under Naturvidenskabsfestivallen i uge 39.
 

Biblioteksbesøg med Bibliobitterne
Eleverne skal hjælpe Kejser Biblio med at finde Bibliobitterne på biblioteket. For at det kan lykkes, skal eleverne rundt i alle bibliotekets kroge og lære bibliotekets opstillinger at kende. 

 

4. klasser: 

Verdensmålsmester 
Klasser løser 13 ud af 17 verdensmålsopgaver og bliver verdensmålsmestre. Undervejs noterer eleverne i deres Verdensmålsmesterpas og modtager en gave for deres deltagelse. 

 

Bookwalk 
Eleverne går 2 km ifm. Børnenes Danmarksindsamling. Undervejs bliver der læst højt fra en udvalgt historie, som passer til årets indsamling. Børnene bliver aktiveret under bookwalken med små opgaver. 

 

5.klasser: 

BOGBOKSEN
Klassen får besøg af bibliotekarer, der holder bookstalks som inspiration til, når eleverne selv skal læse bøger fra en bogkuffert. Herefter deltager de i en anmeldelseskonkurrence, spiller biblioteksspil, kommer til forfatterforedrag og kan vinde en tur i biografen. 

 

6.klasser: 

Science-show med Maria Jarjiis
Under den nationale Naturvidenskabsuge i uge 39 inviterer vi eleverne til et inspirerende science-show med den kendte youtuber Maria Jarjis. Temaet for naturvidenskabsugen er ”igen og igen”. 

 

7.klasser: 

Spoken word
Et poetry slam-show, hvor eleverne får indblik i alt det som lyrik, poesi og det talte ord kan. 2 poetry slammere dyster desuden i en miniturnering, hvor eleverne er dommere.